Coronavirus – Al treilea deces din România, un om de afaceri din Piatra-Neamţ

Vasile Ouatu, un milionar din Piatra-Neamț, a murit, duminică, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde era internat după ce a fost testat pozitiv la Covid-19, scrie ROMANIATV.net. Ouatu a fost cercetat penal, după ce a refuzat internarea, dar cazul a fost clasat de Parchet, informează ROMANIATV.net.
Economica.net - lun, 23 mart. 2020, 04:16
Coronavirus - Al treilea deces din România, un om de afaceri din Piatra-Neamţ

Vasile Ouatu, 70 de ani, a fost acționarul majoritar al Complexului Comercial UNIC din Piatra Neamț şi fost patron al echipei de volei Unic Piatra Neamţ, una dintre cele mai bune echipe la acea vreme.

Vasile Ouatu a fost viceprimar al orașului Piatra Neamț în perioada 2004-2008.

Vasile Ouatu era internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Acesta suferea de diabet și alte boli asociate care i-au agravat starea de sănătate. Inițial acesta a fost izolat la domiciliu mai multe zile înainte să se prezinte la două unități medicale unde a fost diagnosticat cu pneumonie. Acesta a refuzat testarea pentru coronavirus. I s-a întocmit un dosar penal, pe 18 martie, cu suspiciunea de refuzare a internării, iar, o zi mai târziu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț a clasat cauza, scrie ROMANIATV.net.

„Cauza penală a avut ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Piatra-Neamț referitor la faptul că, în data de 17.03.2020, în jurul orelor 21.00, un bărbat de 70 de ani, din Piatra Neamț, transportat cu un echipaj de ambulanță la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – Secția de Boli Infecțioase, a refuzat prelevarea probelor biologice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus.

Cercetările au stabilit faptul că, la prezentarea la UPU din cadrul Spitalului Județean, persoanei în cauză i s-a întocmit chestionarul de evaluare a riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus, stabilindu-se că nu se încadrează drept suspect.

După evaluarea medicală, pacientul a refuzat internarea. Pentru înlăturarea oricăror suspiciuni legate de o eventuală contaminare a cadrelor medicale, a fost sesizată Direcția de Sănătate Publică Neamț, care a instituit măsura de izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Prin ordonanța din 19.03.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț a dispus clasarea cauzei, constatându-se că fapta nu există”, a anunţat Parchetul.

Pe 20 martie a fost confirmat pozitiv și transferat la Iași. Cu două zile înainte s-a simțit rău și a fost adus la UPU Piatra Neamț. Cu o posibilă pneumonie, a fost transferat la Sanatoriul Bisericani, consultat și trimis înapoi, la Spitalul Județean de Urgență. Consultat de un medic internist și un medic infecționist, în cele din urmă a fost declarat pozitiv și transferat la Iași.

A fost pacient suspect fiindcă a participat la evenimentul de dans sportiv de la Sala Polivalentă, unde au fost depistate cu coronavirus și alte două persoane. Pe 8 martie 2020, bărbatul a organizat la propriul restaurant din centrul Piatra Neamțului mese festive.

Te-ar mai putea interesa și
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul conservator de la Atena, acesta fiind a patra majorare din ultimii cinci......
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...