Coronavirus – Beijingul confirmă că noul virus poate provoca infecţii la nivelul sistemului nervos central

Medicii din China au dovedit în premieră că noul coronavirus poate provoca daune la nivelul sistemului nervos central al pacienţilor, informează joi agenţia Xinhua.
Economica.net - joi, 05 mart. 2020, 12:27
Coronavirus - Beijingul confirmă că noul virus poate provoca infecţii la nivelul sistemului nervos central

O echipă de medici de la spitalul Ditan din Beijing, afiliat Universităţii de Medicină din Capitală, o instituţie desemnată pentru tratarea bolii provocate de noul coronavirus (COVID-19), a anunţat joi că a vindecat un pacient de sex masculin în al cărui lichid cefalorahidian a fost detectat virusul.

Studii anterioare au demonstrat că infecţia cu COVID-19 poate afecta mai multe organe, printre care rinichii, ficatul şi inima, însă nu existau date despre daune produse la nivelul sistemului nervos central.

Pacientul în vârstă de 56 de ani a fost diagnosticat cu COVID-19 la 24 ianuarie, în spitalul din Beijing. El prezenta simptome grave şi nu a răspuns la tratamentul obişnuit, conform unui comunicat emis de spital.

În secţia de terapie intensivă, pacientul a dezvoltat simptome asociate reducerii stării de conştienţă, deşi nu existau indicii privind prezenţa unor anomalii în urma tomografiei computerizate. Personalul medical a realizat secvenţierea genică pe eşantioane de lichid cefalorahidian prelevate de la pacient şi astfel s-a confirmat prezenţa noului coronavirus, pacientul cu COVID-19 fiind diagnosticat cu encefalită, o inflamaţie a creierului.

După tratamentul aplicat pentru encefalită virală, simptomele neurologice ale pacientului au dispărut treptat.

Pacientul a fost transferat la secţia de boli infecţioase la data de 18 februarie şi a fost externat la 25 februarie.

Directorul secţiei de terapie intensivă a spitalului, Liu Jingyuan, a declarat că odată ce sunt observate tulburări de conştienţă la pacientul cu COVID-19 personalul medical ar trebui să ia în considerare o posibilă infecţie la nivelul sistemului nervos şi să efectueze la timp teste ale lichidului cefalorahidian pentru a se evita diagnosticarea târzie şi pentru a se reduce astfel rata de deces în cazul persoanelor infectate, care prezintă simptome grave.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...