1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

News

Tătaru: Braşovul va avea de gestionat un număr crescând de cazuri de COVID-19 în următoarele două săptămâni. Nu se pune problema carantinării

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, la o întâlnire cu directorii spitalelor braşovene, că, în următoarea perioadă, vor fi nevoiţi să gestioneze un număr crescând de cazuri de infectări cu COVID-19 şi că această situaţie va putea fi depăşită numai dacă va exista şi "o preluare a responsabilităţii din partea agenţilor economici", menţionând, totodată, că nu se pune problema ca Braşovul să fie carantinat, scrie Agerpres. În prezent, conform celei mai recente raportări, Județul Brașov are 2.184 de infectați cu noul coronavirus.

16 iul, 2020 | ECONOMICA.net

"Pe viitor, pot vorbi de un Braşov care gestionează - ca şi prognoză să spunem pe următoarele două săptămâni - un număr crescând de cazuri, dar numai în măsura în care va exista şi o preluare a responsabilităţii din partea agenţilor economici", a spus ministrul.

Tătaru a subliniat că Braşovul "a fost şi rămâne un centru medical de elită", menţionând că numărul mare de cazuri de COVID-19 "este bine gestionat".

Totodată, el a făcut apel la agenţii economici să respecte normele de protecţie şi i-a felicitat pe cei care au iniţiat testări COVID-19 ale angajaţilor.

"Doar adaptabilitatea şi efortul unui corp medical, împreună cu implicarea autorităţilor locale şi de decizie, a putut face ca gestionarea acestui moment să se situeze în limite normale şi speranţa că, în perioada următoare, cu suport legislativ, vom avea succes şi perioada critică de acum o să o redresăm în următoarea perioadă. Tot ce a însemnat pandemie, la unităţile medicale din judeţul Braşov, a însemnat o gestionare atentă. Chiar dacă unii vor pune numărul mare de cazuri confirmate pe seama unui deficit de depistare, internare, ţin să menţionez că un număr mare de cazuri înseamnă şi un număr foarte de mare de testări şi ţin să felicit agenţii economici care au iniţiat această testare la nivelul angajaţilor", a spus ministrul Sănătăţii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO