Coronavirus în Bucureşti şi în România: 48 de cazuri, 20 în Bucureşti. 18 persoane confirmate într-o singură zi

48 de cazuri confirmate în România, 18 într-o singură zi (miercuri 11 martie), cele mai multe de la declanşarea crizei. În Bucureşti sunt 20 de cazuri, cele mai multe din ţară. Aproape 13.000 de persoane sunt în  izolare, iar 1.450 sunt în carantină.
Economica.net - joi, 12 mart. 2020, 05:57
Coronavirus în Bucureşti şi în România: 48 de cazuri, 20 în Bucureşti. 18 persoane confirmate într-o singură zi

Un număr de 48 de cazuri de coronavirus au fost confirmate până în prezent în România, dintre care cele mai multe – 20 – în Bucureşti.

Conform site-ului Institutului Naţional de Sănătate Publică, sunt confirmate până în prezent 48 de cazuri.

În Capitală sunt confirmate 20 de cazuri.

La nivelul judeţelor, situaţia se prezintă astfel: 5 cazuri – Timiş, 4 – Hunedoara, 2 – Dolj, 2 – Gorj, 2 – Iaşi, 2 – Olt, 1 – Buzău, 1 – Caraş-Severin, 1 – Constanţa, 1 – Galaţi, 1 – Maramureş, 1 – Mureş, 1 – Satu Mare, 1 – Suceava, 1 – Covasna, 1 – Vrancea şi 1 – Ilfov.

Sursa citată precizează că se află izolate 12.917 persoane, iar în carantină – 1.450.

Cele mai noi cazuri:

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, femeia în vârstă de 54 de ani este contact direct al pacientului care a fost internat la Spitalul „Dimitrie Gerota”, scrie ROMANIA TV.

Aceasta este a şasea persoană infectată cu coronavirus ca urmare a contactului cu bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care nu a declarat că a fost plecat în Israel, iniţial el fiind internat cu un alt diagnostic la Spitalul „Dimitrie Gerota”. Odată cu agravarea stării de sănătate, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Ca urmare a acesti situaţii, la Spitalul „Dimitrie Gerota” a fost declanşată o anchetă epidemiologică.

UPDATE: Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România creşte de la o oră la alta. A fost confirmat al 37-lea caz de coronavirus în România. Este vorba de un bărbat, de 47 de ani, din București, care a călătorit la Stuttgart între 26 februarie și 2 martie 2020.

Al 36-lea caz de coronavirus a fost identificat, un bărbat venit din Israel, care este internat la ATI la Spitalul ”Victor Babeş”. Bărbatul este din Bucureşti şi are 56 de ani. El a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie.

Noaptea trecută a prezentat simptome, iar starea sa de sănătate s -a agravat, în prezent diind internat în ATI la Spitalul Victor Babeş” din Capitală.

Numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirus a ajuns la 36, acesta fiind al şaptelea caz anunţat miercuri.

Anterior, autorităţile anunţaseră că până miercuri la ora 15.50 erau confirmate în România 35 de cazuri de coronavirus.

„Încă trei cazuri confirmate cu noul coronavirus, numărul cazurilor ajungând la nivel național la 35.
Este vorba despre:
– Bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic, care ar avea şi ciroză şi hepatita B.
– Bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare
– Femeie, 53 ani, Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare”, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

Un bărbat din Bucureşti care s-a simtit rau a mers marţi seară la Spitalul Universitar din Bucureşti. El le-a ascuns cadrelor medicale faptul că se întorsese recent din Israel. În cazul lui testul a fost pozitiv.

Anterior, autorităţile anuţaseră că un bărbat de 42 de ani din Iaşi, poliţist de frontieră care s-a întors din Veneţia, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

De asemenea, o femeie de 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota, a fost depistată pozitiv. Este vorba despre un medic de la Spitalul Gerota, care a intrat în contact cu ofiţerul în rezervă al MAI.

Femeia de 43 de ani este a cincea persoană infectată după ce a intrat în contact cu ofiţerul în rezervă al MAI, internat la începutul lunii martie la Spitalul Dimitrie Gerota.

Până acum fuseseră depistaţi pozitiv fiul, nora şi nepotul bărbatului de 60 de ani, dar şi o altă femeie care intrase în contact cu bărbatul, angajat al ADP Sector 4.

Spitalul Gerota a fost închis, iar toate persoanele din instituție sunt testate.

Până în prezent, 32 de persoane din Maramureş, Timiş, Gorj, Suceava, Olt, Hunedoara, Mureş, Arad, Caraş-Severin, Iaşi şi Bucureşti s-au îmbolnăvit cu coronavirus. Pacienţii depistaţi pozitiv cu COVID-19 în România au vârste între 3 şi 73 de ani. Sunt 13 femei, 12 bărbaţi şi 5 minori. Cele mai multe persoane depistate pozitiv cu CORONAVIRUS sunt din Bucureşti: un bărbat de 49 de ani, întors din Italia, o femeie de 42 de ani venită din Italia, bărbat de 60 de ani – poliţist pensionat de la MAI, fiul, nora însărcinată şi nepotul de 3 ani ai fostului politist, o femeie de 47 de ani, contact al fostului politist, două femei de 35, respectiv 36 de ani, recent întoarse din Israel, un bărbat de 34 de ani, revenit în ţară de la Londra, o femeie de 41 de ani venită din Germania.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia a blocat începutul negocierilor de aderare la NATO ale Finlandei și Suediei – surse DPA
Turcia a blocat începutul negocierilor de aderare la NATO ale Finlandei și Suediei – surse DPA
Turcia a blocat începutul negocierilor de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei, au confirmat miercuri pentru DPA surse din Alianţa nord-atlantică, relatează Agerpres....
Comisia Europeană oferă 2 miliarde de euro pentru ca statele dependente de petrolul rusesc să poată renunța la acesta
Comisia Europeană oferă 2 miliarde de euro pentru ca statele dependente de petrolul rusesc să poată renunța la acesta
Comisia Europeană este dispusă să investească până la două miliarde de euro în infrastructurile petroliere din ţările ...
Importatorul de echipamente HoReCa Bilancia raportează o cifră de afaceri de 5 milioane de euro în primul trimestru din 2022, în creștere cu 10%
Importatorul de echipamente HoReCa Bilancia raportează o cifră de afaceri de 5 milioane de euro în primul trimestru din ...
Compania Bilancia, lider în domeniul importului și furnizării de echipamente profesionale HoReCa, anunță miercuri că ...
Zyxel numește un nou director de marketing pentru zona Europa, Orientul Mijlociu și Africa
Zyxel numește un nou director de marketing pentru zona Europa, Orientul Mijlociu și Africa
Cel mai important furnizor de rețelistică bazată cloud, Zyxel Networks, anunță astăzi prin intermediul unui comunicat ...