Coronavirus – Germania se confruntă deja cu „al doilea val” – asociaţia medicilor

Germania se confruntă deja cu "al doilea val" de coronavirus şi riscă anularea succesului înregistrat iniţial, dacă nu sunt respectate regulile de distanţare fizică, a afirmat lidera asociaţiei medicilor germani într-un interviu publicat marţi, citat de Reuters. Conform celor mai recente statistici, aproximativ 800.000 de români locuiesc în Germania. În timpul pandemiei, în perioada în care în România era instaurată starea de urgenţă, mai mulţi muncitori români au plecat în Germania pentru a munci în agricultură. Situaţia a declanţat un scandal mediatic.
Economica.net - mar, 04 aug. 2020, 08:20
Coronavirus - Germania se confruntă deja cu

Numărul cotidian de cazuri confirmate de contaminare cu coronavirus a crescut constant în ultimele săptămâni, iar experţii în sănătate avertizează că virusul se răspândeşte în comunităţi în lipsa respectării riguroase a regulilor de igienă şi distanţare.

„Ne aflăm deja pe o a doua uşoară pantă ascendentă”, a apreciat Susanne Johna, preşedinta Marburger Bund, în interviul publicat în Augsburger Allgemeine.

Ea a atenţionat că există pericolul ca dorinţa revenirii la normalitate şi renunţarea la măsurile de izolare să spulbere succesul înregistrat până acum de Germania şi i-a îndemnat pe oameni să respecte regulile de distanţare şi de igienă şi să poarte mască.

Până acum, Germania, cea mai mare economie a Europei, a rezistat pandemiei cu un număr mult mai mic de decese faţă de vecini ai săi cum sunt Franţa sau Italia, datorită testării pe scară largă, sistemului medical bine echipat şi respectării riguroase a distanţării fizice.

Datele comunicate marţi de Institutul german de boli infecţioase Robert Koch (RKI) au arătat un plus de 879 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, iar numărul deceselor a crescut cu opt, ajungând la un total de 9156.

Johna a asigurat că spitalele sunt pregătite şi se pot pune eşalonat la dispoziţia pacienţilor locuri la terapie intensivă, reducând simultan şi treptat numărul internărilor planificate pentru tratamente generale.

Potrivit registrului de specialitate DIVI, în Germania există aproape 21.000 de locuri la terapie intensivă, din care actualmente sunt libere 12.200. Luni, un număr de 270 de pacienţi cu COVID-19 se aflau la terapie intensivă în Germania, dintre care 130 pe ventilaţie mecanică.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...