Coronavirus în China: Un nou bilanţ indică 170 de morţi şi peste 1.700 de noi cazuri

Numărul de decese cauzate de noul coronavirus a ajuns la 170 în China, cu peste 1.700 de noi cazuri de contaminare înregistrate în ţară, a anunţat joi guvernul chinez, relatează AFP.
Economica.net - joi, 30 ian. 2020, 06:17

Printre noile decese raportate, 37 au fost în regiunea Hubei, a cărei capitală este oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei, şi al 38-lea deces a fost înregistrat în provincia Sichuan (sud-vestul ţării).

Au fost, de asemenea, înregistrate 1.032 de cazuri noi de infecţie în Hubei, şi aproximativ alte 700 în diferite regiuni din China, au declarat oficiali din domeniul sănătăţii. Un prim caz a fost înregistrat în Tibet

Trei japonezi, evacuaţi din Wuhan sunt infectaţi

Trei dintre cei 206 de pasageri japonezi evacuaţi miercuri din oraşul Wuhan sunt contaminaţi cu noul coronavirus apărut în acest oraş din centrul Chinei, a anunţat joi dimineaţa ministrul Sănătăţii din Japonia, Katsunobu Kato, relatează AFP.

Rezultatele testelor sunt pozitive pentru aceste trei cazuri, care se adaugă celor opt deja identificate.

„Una dintre cele trei persoane repatriate şi care au fost testate pozitive a dezvoltat simptome, dar nu şi celelalte două”, a precizat ministrul Katsunobu Kato în faţa parlamentarilor reuniţi în comisie.

Încă nu au fost efectuate teste pentru ceilalţi 210 japonezi care au fost repatriaţi joi dimineaţă cu un al doilea avion.

Cei trei japonezi infectaţi repatriaţi vor fi trataţi într-un spital din Tokyo pregătit special pentru primirea unor astfel de pacienţi, a precizat premierul Shinzo Abe, prezent de asemenea în Parlament.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere „lumii întregi să acţioneze” împotriva noului coronavirus

Directorul Programului de Urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Michael Ryan, a cerut miercuri „lumii întregi să acţioneze” împotriva noului coronavirus, care a provocat până în prezent moartea a 132 de persoane de la apariţia sa în China, la sfârşitul lunii decembrie, relatează AFP.

‘Întreaga lume trebuie să fie în alertă, întreaga lume trebuie să acţioneze’, a declarat Michael Ryan, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, în timp ce agenţia ONU a anunţat pentru joi o nouă reuniune de urgenţă pentru a stabili dacă epidemia constituie sau nu o alertă internaţională.

Numărul de infecţii cu noul coronavirus în China l-a depăşit pe cel al epidemiei SARS din această ţară în 2002-2003, conform datelor oficiale publicate miercuri.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce regiunea îşi accelerează tranziţia la energiile regenerabile, arată un......
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
 Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii ...
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, ...
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai ...