1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Coronavirus în Japonia - O a patra persoană de pe pachebotul Diamond Princess a decedat - media

Un octogenar de pe vasul de croazieră Diamond Princess, plasat în carantină în Japonia din cauza coronavirusului, a murit, a informat marţi presa japoneză, citată de AFP.

25 feb, 2020 | Agerpres

Acesta este al patrulea deces al unui pasager, în timp ce circa 700 de persoane care au părăsit acest pachebot, aflat lângă Yokohoma (la sud de Tokyo), au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus şi internate în Japonia.

Potrivit site-ului cotidianului Yomiuri Shimbun, bărbatul contractase coronavirusul, însă nu se ştie cu certitudine dacă acesta este cauza morţii. Ministerul Sănătăţii din Japonia, contactat de AFP, nu a putut confirma imediat acest caz.

Circa 3.700 de persoane (pasageri şi echipaj) s-au îmbarcat pe Diamond Princess pentru o croazieră care s-a încheiat atunci când unul dintre călători, debarcat la Hong Kong, a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Pachebotul a fost plasat în carantină pe 5 februarie şi sute de cazuri de contagiere au fost descoperite la bord în zilele următoare.

În total, 691 de persoane de pe această navă afectată de noul virus au fost spitalizate în Japonia.

În prezent, pasagerii au părăsit Diamond Princess: fie s-au întors în ţara lor (pentru o nouă carantină), fie la casele lor, fie la un hotel din Japonia (dacă testul lor a fost negativ) sau au fost plasaţi într-un centru de primire în cazul în care s-au aflat în contact cu o persoană testată pozitiv.

Câţiva dintre străinii întorşi acasă după ce fuseseră testaţi negativ când se aflau pe pachebot au fost ulterior diagnosticaţi cu Covid-19.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO