1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

News

Coronavirus: Măştile devin obligatorii la Budapesta în magazine, pieţe şi taxiuri

Accesul în magazine, pieţe şi taxiuri va fi condiţionat la Budapesta începând de lunea viitoare de purtarea obligatorie a unei măşti sanitare sau a unui articol asemănător, decizie luată în cadrul măsurilor împotriva epidemiei de COVID-19, a anunţat marţi primarul capitalei ungare, Gergely Karacsony, informează MTI citat de Agerpres.

22 apr, 2020 | Agerpres

În anunţul făcut într-o înregistrare video postată pe Facebook primarul Budapestei aminteşte că de luni purtarea măştii este obligatorie şi în mijloacele de transport public.

Experienţa pe plan internaţional arată că neglijarea acoperirii feţei în spaţiile închise sporeşte riscul infectării cu noul coronavirus, explică edilul capitalei ungare.

Regia de transport public din Budapesta, BKK, a anunţat la rândul ei că va distribui călătorilor circa 60.000 de măşti sanitare, acestei campanii urmând să se alăture şi Biserica reformată maghiară, care va dona circa 30.000 de măşti.

Ungaria are confirmate până marţi 2.098 de cazuri de COVID-19, dintre care 114 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar numărul deceselor provocate de noul coronavirus este de 213.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO