762 de cazuri, 186 în plus faţă de ieri – Opt morţi de Coronavirus – situaţia marţi 24.03.2020

Un mort în această dimineaţă (24 martie), patru morţi luni (23 martie 2020) şi trei duminică (22 martie 2020). Bilanţul total al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 8. În total, în România, au fost raportate 762 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus.  Este cel mai mare număr de cazuri (186) raportat în 24 de ore, în România de la primul caz înregistrat în ţara noastră.
Economica.net - mar, 24 mart. 2020, 03:14
762 de cazuri, 186 în plus faţă de ieri - Opt morţi de Coronavirus - situaţia marţi 24.03.2020

Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).
Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.473 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 8.171 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 154 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 903 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 48 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 36 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Franța. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

 

Al optulea mort – marţi 24 martie 2020

În această dimineață a fost înregistrat al  optulea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani,  internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

Până pe 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași). 

De la precedenta informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (duminică 22 martie 2020), au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Unul dintre cazuri este cel al unui deținut care în data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată (23 martie 2020, ora 13), la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.

România este de luni „zonă galbenă” COVID-19

România este de luni „zonă galbenă” COVID-19, cu peste 500 de persoane raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus pe teritoriul ţării.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Cei care vin din ţări care au peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus trebuie să stea în izolare timp de 14 zile.

Pe site-ul INSP a fost publicată lista actualizată cu aceste ţări. Ele sunt: Arabia Saudită, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, Coreea de Sud – partea ţării unde nu este instituită carantina, Danemarca, Ecuador, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Indonezia, Irlanda, Islanda, Israel, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Populară Chineză – zona în care nu este instituită carantina, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia şi Turcia.

Statele care sunt marcate ca ”zone roşii” şi pentru care se impune carantina sunt: Republica Populară Chineză – regiunea Hubei, Italia – întreaga ţară, Coreea de Sud – Daegu (oraş) şi Cheongdo (judeţ) şi Iran – întreaga ţară.

Al şaptelea deces – luni, 23 martie 2020

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 de ani, internat la Spitalul Universitar Bucureşti, confirmat pozitiv în 21 martie. Pacientul necesita dializă şi a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID-19 în 20 martie şi care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, unde a decedat.

Al şaselea deces – luni 23 martie 2020

Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Judeţean Arad, intubat în secţia ATI.

Bărbatul a decedat în cursul zilei de luni şi tot luni a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Al cincilea deces – luni, 23 martie 2020

Este vorba despre un bărbat de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23 martie. Acesta a fost internat la Spitalul Judeţean Suceava din 21 martie.

Potrivit GCS, bărbatul a fost internat anterior în Secţia de cardiologie, unde „este posibil contact” cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Al patrulea deces – luni, 23 martie 2020

Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul  județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

65.799 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar 4.803 sunt în carantină. Vârsta medie a celor infectaâi este de 41 de ani. 

Trei decese într-o singură zi- duminică 22 martie 2020

1 – Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

2. Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă,” informează GCS.

3. Al treilea pacient care a decedat ieri, 22 martie 2020, este un om de afaceri din Piatra-Neamţ. Acesta suferea de diabet și alte boli asociate care i-au agravat starea de sănătate. Inițial acesta a fost izolat la domiciliu mai multe zile înainte să se prezinte la două unități medicale unde a fost diagnosticat cu pneumonie. Acesta a refuzat testarea pentru coronavirus. I s-a întocmit un dosar penal, pe 18 martie, cu suspiciunea de refuzare a internării, iar, o zi mai târziu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț a clasat cauza!

 

Te-ar mai putea interesa și
Reuters: Un acord ruso-ucrainean pentru restabilirea coridorului cerealelor în Marea Neagră a eşuat după ce Ucraina s-a retras
Reuters: Un acord ruso-ucrainean pentru restabilirea coridorului cerealelor în Marea Neagră a eşuat după ce Ucraina s-a ...
Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene printr-un coridor maritim......
BMW anunță două premiere mondiale pentru Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024
BMW anunță două premiere mondiale pentru Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024
Vechi partener al Concursului de Eleganță de la Villa d'Este, grupul BMW a anunțat că, deși vorbim despre o competiție ...
Fără speranța că ar mai putea fi salvată, industria fotovoltaică europeană se mută în Statele Unite, ca să nu o îngroape definitiv China
Fără speranța că ar mai putea fi salvată, industria fotovoltaică europeană se mută în Statele Unite, ca să nu o ...
O potențială decizie a guvernelor europene care ar urma să sprijine producătorii de echipamente pentru energia regenerabilă ...
Autostrada Transilvania: Prelungiri pentru cea mai mare licitație, cu Tunelul Meseș. WeBuild contestă în instanță decizia CNSC favorabilă turcilor de la Makyol
Autostrada Transilvania: Prelungiri pentru cea mai mare licitație, cu Tunelul Meseș. WeBuild contestă în instanță decizia ...
Constructorul italian WeBuild a atacat la Curtea de Apel București decizia CNSC favorabilă constructorului turc Makyol ...