Coronavirus în România – 158 de cazuri. 40 în Bucureşti – ora 11.20

Numărul persoanelor infectate în România a ajuns la 158. Azi, luni 16 marite, au fost raportate 19 cazuri noi. Duminică, 15 martie, au fost înregistrate 16 noi cazuri. În Bucureşti, sunt 40 de persoane infectate cu coronavirus, iar în Hunedoara 21, acestea fiind zonele cu cele mai multe cazuri. La izolare sunt 15.546 de persoane, iar numărul celor care sunt în carantină este de 3.008. Nouă persoane au fost vindecate. România intră în stare de urgenţă din acestă săptămână.
Economica.net - lun, 16 mart. 2020, 03:07
Coronavirus în România - 158 de cazuri. 40 în Bucureşti - ora 11.20

Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava.

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria și Germania.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

 

Cazurile de duminică

– ora 23.00 Încă 8 cazuri noi confirmate de Ministerul de Interne, dintre care un copil de 5 ani. 4 cazuri sunt din Bucureşti, toate 4 contacţi ai poliţistului internat la spitalul Gerota.

– ora 13.15 Secretarul de stat Nelu Tătaru a anunţat la România TV opt noi cazuri de coronavirus în România, numărul total al celor infectaţi ajungând acum la 131. „O parte dintre ei sunt contacte ale pacientului de la Gerota”, a declarat Nelu Tătaru.

Cazurile de sâmbătă

UPDATE ora 23.00. Au fost anunţate două noi cazuri:

– femeie, 58 ani, Bucureşti, asistent medical la Spitalul D. Gerota;

– bărbat, 24 ani, Bucureşti, lucrător la ADP Sector 4.

UPDATE ora 22.35. Au fost anunţate trei noi cazuri:

– femeie, 24 ani, Cluj-Napoca;

– bărbat, 46 ani, Satu Mare;

– bărbat, 36 ani, Bucureşti.

UPDATE ora 22.10. Au fost anunţate două noi cazuri:

– femeie, 43 ani, Vaslui;

– femeie, 33 ani, Constanţa.

UPDATE ora 21.30. Au fost anunţate trei noi cazuri:

– femeie, 38 ani, Hunedoara;

– femeie, 48 ani, Hunedoara;

– bărbat, 30 ani, Caraş-Severin.

UPDATE. Au fost anunţate patru noi cazuri:

– bărbat, 31 ani, Constanţa;

– femeie, 53 ani, Braşov;

– femeie, 33 ani, Timişoara;

– bărbat, 36 ani, Timişoara.

Cele şase noi cazuri sunt:

– bărbat în vârstă de 55 de ani, din Timişoara;

– bărbat în vârstă de 51 de ani, din Braşov;

– tânăr în vârstă de 19 ani, din Hunedoara;

– copil în vârstă de 4 ani;

– femeie în vârstă de 43 de ani, din Hunedoara;

– femeie în vârstă de 44 de ani, din Hunedoara;

– femeie în vârstă de 41 de ani, din Hunedoara.

Autoritățile nu vor mai transmite, începând de luni, în regim permanent de update, evoluția cazurilor de români infectați cu COVID-19, spun surse oficiale, motivul fiind o analiză din care reiese că o asemenea comunicare sporește pericolul de panică în rândul populației. Vor exista doar două buletine pe zi.

„Având în vedere numărul de cazuri confirmate cu noul coronavirus, care necesită a fi comunicate, a fost modificat modul de raportare, astfel încât va fi comunicat numărul total de cazuri, numărul de cazuri noi, dispersia pe județe, pe vârste. Informațiile despre cazurile noi vor fi comunicate DOAR în buletinele informative (2/zi), unul la ora 10.00, altul la ora 18.00. Totodată, am realizat o analiză asupra efectelor menținerii pe viitor a tipului de comunicare a noilor cazuri în regim update permanent, fapt care favorizează o spirală cu efecte sociale negative, observând și comunicarea realizată în alte state europene, am ajuns la concluzia că vom mai comunica noile cazuri numai în cele 2 buletine informative”, spun sursele citate.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...