UPDATE Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus în România a ajuns la 88. Încă două cazuri au fost confirmate, români veniți din Italia şi UK

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat vineri seară că au mai fost confirmate alte două cazuri de infectare cu noul coronavirus, numărul la nivel naţional ajungând la 88.
Economica.net - vin, 13 mart. 2020, 03:18
UPDATE Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus în România a ajuns la 88. Încă două cazuri au fost confirmate, români veniți din Italia şi UK

Ultimele două cazuri confirmate, update ora 22.15

Caz 87 Femeie, 32 ani din județul Caraș-Severin, venită din Italia în data de 10.03, aflată în carantină în Caransebeș, confirmată pozitiv în data de 13.03

Caz 88 Bărbat, 45 ani din București, venit din Londra în data de 9.03, internat astăzi cu febră, frisoane la Spitalul Victor Babeș București, confirmat pozitiv

Anterior, fuseseră confirmate 86 de cazuri, patru în această seată

Ultimul caz înregistrat este al unui tânăr de 20 de ani, din București, care s-a întors din Marea Britanie în dată de  12.03. 2020. Este internat în Institutul Matei Balș din data de 13 martie și confirmat pozitiv din aceeași dată.

În cursul zilei de vineri au mai fost raportate încă patru cazuri de îmbolnăvire cu gripă tip Covid-19 în România. Două dintre acestea sunt în județul Covasna şi două în județul Braşov.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, una dintre cele patru persoane este un bărbat de 44 de ani din Braşov care s-a întors din Boston pe 11 martie, fiind internat cu simptomatologie specifică a două zi.

Tot în Braşov a mai fost confirmat un cazul unei femeie în vârstă de 51 ani, venită din Italia, aflată în carantină.

Au mai fost diagnosticate cu coronavirus două femei de 16, respectiv 77 de ani din Covasna. Prima este contactul unei persoane pozitive, cealaltă a avut contact cu o familie venită din Italia.

Au mai fost înregistrate un caz al unui bărbat de 26 de ani din Prahova, care s-a întors de curând din Italia, și al unei femei din București.

Numărul infecţiilor cu COVID-19 în România a ajuns la 86.

Coronavirus – 75 de cazuri în România. Azi au fost raportate 16 noi cazuri. Ieri, joi, 12 martie, au fost raportate 10 cazuri. În Bucureşti, numărul celor infectaţi a ajuns la 27, iar în Ilfov este unul. România a închis temporar mai multe puncte de trecere a frontierei la graniţa cu Ungaria, Ucraina, Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova. 13.745 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar 2.067 sunt în carantină. Şcolile şi grădiniţele din Bucureşti ar putea rămâne închide până după Paşti. Autorităţile şi marile magazine anunţă că sunt stocuri suficiente de alimente şi că populaţia nu trebuie să se înghesuie în supermarketuri pentru a nu se expune riscului de îmbolnăvire.

Caz 74: Barbat, 50 ani, medic, manager spital Gerota
Caz 75: Barbat, 62 ani, pacient contact cu medicul gastroenterolog (caz30)

Inca 3 cazuri din Timiș.
Caz 71 Femeie, 40 de ani carantinata la Timișoara.
Caz 72 Femeie 50 de ani, carantinata in Timișoara.
Caz 73 Femeie, 33 de ani din Timiș.

Caz 69 și 70

Bărbat, 26 de ani, din Mehedinți venit din Italia pe data de 12.03.2020.
Femeie, 52 de ani, din Mehedinți, contact cu bărbatul de 26 ani, venită din Italia 12.03.2020.
Ambele cazuri sunt carantinate la Mehedinți.

Încă 4 cazuri de îmbolnăvire la Constanța. Este vorba de 3 bărbați și o femeie, toți contacti cu persoana infectata.

Încă 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în București, la INBI Matei Balș. Numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 64

Este vorba de persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv.

Caz 60: Bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.

Caz 61 – Bărbat, 53 ani, contact ( coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

Caz 62 – Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61

Caz 63 – Tânăra, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61

Caz 64 – Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61



Marcel Vela a anunţat, joi seară, în urma unei şedinţe la MAI, că membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă au decis închiderea mai multor puncte de trecere a frontierei care aveau trafic redus.

Astfel, Vela a anunţat că vor fi închise temporar punctele de trecere Turnu, Săcuieni, Salonta şi Valea lui Mihai la graniţa cu Ungaria, punctul de trecere Sighet la graniţa cu Ucraina, vămile de la Negru Vodă, Lipniţa, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele şi Bechet prin care se făcea tranzitul din şi către Bulgaria, punctele de trecere Rădăuţi Prut şi Oancea la graniţa cu Republica Moldova. În plus, sunt punctele de trecere a frontierei de la Porţile de Fier 2, Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcan, Drobeta Turnu Severin şi Naideş, care au fost închise unilateral de către autorităţile sârbe începând din 12 martie ora 8.  Pe frontiera cu Serbia rămân deschise punctele de trecere Porţile de Fier I, Moraviţa şi Jimbolia.

Gabriela Firea susţine cere ca locurile pentru carantină să fie extinse şi în afara Capitalei, pentru că se înmulţesc cazurile, şi anunţă închiderea şcolilor pe termen mai lung decât anunţul iniţial.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a afirmat, joi, că a cerut Guvernului, încă de alaltăieri, fonduri pentru închirierea de noi spaţii pentru carantină, întrucât cele 300 de locuri pregătite sunt deja ocupate. Bădulescu spune că încă nu s-a primit niciun răspuns şi nu există deocamdată o soluţie, iar persoanele care aşteaptă triajul aşteaptă în Aeroportul Otopeni şi 4-5 ore. primarul capitaeli a oferit noi detalii joi seară.

„Locurile de carantina au fost astazi ocupate, dar am reusit sa gasim inca două cladiri cu sprijinul unor oameni de afaceri. Le multumesc pt solidaritate. Am facut un apel inclusiv pe pagina mea de socializare”, a relatat primarul Capitalei la România TV

Gabriela Firea preconizează şi prelungirea „vacanţei” forţate a elevilor. „Cursurile nu vor fi suspendate pana pe 22. Cu siguranta pana dupa vacanta de Paste se va prelungi aceasta perioada de aceea am venit in spijinul copiiilor din bucuresti. O platforma online atat cu materiile de baza, cat si cu disciplinele obligatorii. Le multumesc profesorilor voluntari pentru ca au interactiune cu elevii din Capitala. vom face si o platforma pentru pregatirea elevilor care vor da bacul”, a anunţat gabriela Firea în exclusivitate la România TV.

Cele mai noi cazuri:

Şase cazuri au fost confirmate în Hunedoara. Cele șase persoane sunt trei femei de 58, 74 și 52 de ani, toate paciente în spitalele prin care a mers femeia, și trei cadre medicale femei de 45, 53 și 45 de ani, toate aflate în autoizolare la domiciliu.

Secţia Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă, miercuri, pentru dezinfecţie, după ce tânăra confirmată cu infecţie cu noul coronavirus a fost internată aici. 50 de cadre medicale, inclusiv de la Ambulanţă şi o clinică privată din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal „in rem“, pentru faptă, în cazul femeii din Valea Jiului care nu a respectat condiţiile de izolare la domiciliu, după ce venise din Italia, iar apoi a fost depistată pozitiv la testul pentru COVID-19.

Cazul 53 este, culmea coincideenţei, un bărbat de 53 de ani din Covasna.

UPDATE: o femeie din Cluj, de 33 de ani, este cazul nu. 52. Are legături cu Italia. Al 52 – lea caz a fost diagnosticat joi, o femeie de 33 de ani care lucrează în Italia şi care s-a întors marţi în ţară.

Cel de al 52-lea caz este o femeie de 33 ani, care lucrează în Trentino, Italia.

Femeia s-a intors pe 10 martie în ţară, iar în ziua urmatoare, s-a internat cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

UPDATE: un bărbat de 21 de ani, din Mureş, este cazul nr. 51. Bărbatul a călătorit în Italia în perioada 4-6 martie. În cursul zilei de 10 martie a apelat 112 acuzând simptome care se încadrau in definiţia de caz.

Este internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului judeţean din Târgu Mureş şi va fi transferat la Cluj-Napoca.

UPDATE: O femeie de 54 de ani din judeţul Neamţ este al 50-lea caz de infecţie cu noul coronavirus din România, anunţă, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Femeia a fost internată la spitalul din Roman pe 11 martie cu tuse, febră, faringită. Pe 1 martie s-a întors din Italia, dintr-o zonă neafectată.

„Cazul 49. Femeie, 45 de ani, este din Cluj, se afla în acest moment în Arad in carantină, este asimptomatica și urmează sa fie transferată la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Persoanele confirmate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) în România sunt internate în spitale din Cluj, Iași, București, Constanța, Timiș și Dolj. Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt în municipiul București (20 de cazuri), acestea fiind internate în spitale de boli infecțioase și sub permanentă supraveghere medicală.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.556 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.646 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.921 teste. Dintre acestea, 1.873 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Bilanţul epidemiei cauzate de coronavirus la nivel mondial la ora 17:00 GMT, joi 12 martie 2020

Noul coronavirus a ucis cel puţin 4.923 de persoane în întreaga lume de la apariţia sa în luna decembrie, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP din surse oficiale şi difuzat joi la 17:00 GMT, relatează AFP.

De la începutul epidemiei au fost înregistrate peste 131.460 de cazuri de infectare în 116 de ţări şi teritorii. Totuşi, acest număr de cazuri diagnosticate nu reflectă realitatea deoarece ţările au politici de testare mai mult sau mai puţin restrictive.

De la bilanţul realizat în ajun la ora 17:00 GMT, 357 de noi decese şi 7.360 de noi cazuri au fost înregistrate la nivel mondial.

Ţările care au anunţat noi decese în ultimele 24 de ore sunt Italia cu 189 de morţi, Iranul (75) şi Spania (37).

China (cu excepţia teritoriilor Hong Kong şi Macao), unde epidemia a izbucnit la sfârşitul lunii decembrie, a înregistrat în total 80.793 de cazuri, între care 3.169 de morţi şi 62.793 cazuri de vindecare. Un număr de 15 noi cazuri şi 11 noi decese au fost anunţate de miercuri până joi.

În lume, au fost înregistrate, joi, la 17: 00 GMT, 1.754 de decese (346 noi) la 50.668 de cazuri (7.345 noi).

Cele mai afectate ţări după China sunt Italia cu 1.016 de decese la 15.113 de cazuri, Iranul cu 429 de decese (10.075 de cazuri), Spania cu 84 de decese (2.968 de cazuri) şi Coreea de Sud cu 66 de decese ( 7.869 cazuri).

Începând de miercuri la ora 17:00 GMT, Polonia, Austria, Guyana, Algeria, Azerbaidjanul au anunţat primele decese legate de noil coronavirus pe teritoriul lor. Cuba, Guyana, Jamaica au anunţat primele cazuri.

Asia înregistra, joi, la 17:00 GMT, 90.773 de cazuri (3.253 de decese), Europa 27.741 de cazuri (1.182 de decese), Orientul Mijlociu 11.035 de cazuri (440 de decese), Statele Unite şi Canada 1.416 de cazuri (39 de decese) ), America Latină şi Caraibe 207 cazuri (trei decese), Oceania 155 cazuri (trei decese), Africa 134 cazuri (trei decese).

Acest bilanţ a fost realizat folosind date colectate de birourile AFP de la autorităţile naţionale competente şi informaţii furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Te-ar mai putea interesa și
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, lansate azi
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, ...
Ministerul Energiei a lansat, în această dimineață, apelul de proiecte din cadrul Fondul pentru Modernizare în cadrul Programului-cheie nr. 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea......
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit comenzi ferme pentru 75.723 de unităţi din primul său automobil ...
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului ...
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...