Coronavirus: Ţările asiatice introduc noi restricţii pentru a limita răspândirea pandemiei

Numeroase ţări din Asia şi Oceania continuă să adopte noi măsuri pentru a limita răspândirea pandemiei COVID-19 cauzate de noul coronavirus, transmit marţi Reuters şi DPA, citate de Agerpres. 
Economica.net - mar, 31 mart. 2020, 05:46
Coronavirus: Ţările asiatice introduc noi restricţii pentru a limita răspândirea pandemiei
Guvernul de la Jakarta a decis să interzică toate intrările cetăţenilor străini în Indonezia. Ministrul de Externe indonezian, Retno Marsudi, a anunţat că excepţii de la noile interdicţii fac străinii care deţin permise de şedere şi unele vizite diplomatice. Şefa diplomaţiei indoneziene a adăugat că executivul va publica marţi noile măsuri, anunţă Agerpres.

De asemenea, vor fi înăsprite procedurile de control în cazul cetăţenilor indonezieni ce revin în ţară.

Pe de altă parte, Thailanda a raportat marţi 127 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 şi un nou deces.

Numărul total al persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus în Thailanda a ajuns la 1.651, dintre care zece fatale, de la înregistrarea primului caz, în luna ianuarie.

O altă ţară sud-est asiatică, Vietnamul, introduce începând de miercuri o perioadă de 15 zile în care sunt în vigoare măsuri de distanţare socială în scopul limitării propagării noului coronavirus.

”Începând din 1 aprilie, fiecărei persoane i se cere să rămână acasă, să iasă doar pentru a cumpăra alimente sau pentru cazuri de urgenţă şi să păstreze o distanţă de cel puţin doi metri faţă de alte persoane”, a declarat premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc.

Coreea de Sud introduce începând de miercuri o perioadă obligatorie de 14 zile de carantină pentru toate persoanele venite din străinătate, în contextul în care numărul de cazuri importate a crescut cu 15 în ultimele 24 de ore, ajungând la 518.

Premierul sud-coreean Chung Sye-kyun a anunţat marţi că noul an şcolar va începe prin cursuri online, în contextul în care ţara a înregistrat încă 125 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

După ce a fost amânat deja de trei ori, ceea ce a dus la o întârziere de cinci săptămâni, anul şcolar în Coreea de Sud va începe la 9 aprilie, o măsură fără precedent în această ţară.

Numărul total al oamenilor testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 în Coreea de Sud a ajuns la 9.786, iar al celor complet vindecaţi la 5.408.

Japonia şi-a îndemnat cetăţenii, prin vocea ministrului de externe Toshimitsu Motegi, să nu călătorească în 73 de ţări şi regiuni, ceea ce reprezintă o treime din toate ţările lumii, în contextul în care guvernul se pregăteşte să evite o creştere explozivă a cazurilor de coronavirus.

Şeful diplomaţiei nipone a emis marţi un avertisment de călătorie de „nivel 3” în care a inclus SUA, Canada, China, Coreea de Sud, Marea Britanie, între altele, care se adaugă astfel altor peste 20 de ţări, în principal din Europa, incluse în ultimele săptămâni pe lista ţărilor în care cetăţenii niponi erau sfătuiţi să nu călătorească.

Cel mai probabil, guvernul de la Tokyo va interzice intrarea în Japonia a cetăţenilor tuturor acestor ţări incluse pe listă începând de marţi, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul precedent, a avertizat Motegi.

Ministrul apărării civile neo-zeelandez Peeni Henare a anunţat marţi că starea de urgenţă a fost prelungită cu încă o săptămână. În virtutea acestei măsuri, introdusă iniţial pe 25 martie, guvernul dispune de noi puteri privind închiderea căilor rutiere, oprirea traficului şi interzicerea activităţilor şi deplasărilor neesenţiale.

În Noua Zeelandă, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns marţi la 647. Numărul zilnic al noilor cazuri a scăzut constant începând de vineri.

Aproximativ 2% din numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în din Noua Zeelandă sunt cazuri de transmitere comunitară, restul fiind legate de călătorii peste hotare. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...