Coronavirus: Trump vrea să scadă impozitul pe salarii

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat luni că doreşte să ia măsuri "de mare amploare" pentru a relaxa economia americană în faţa repercusiunilor epidemiei noului coronavirus, care vor fi prezentate în detaliu marţi, notează AFP.
Economica.net - mar, 10 mart. 2020, 07:22
Coronavirus: Trump vrea să scadă impozitul pe salarii

Liderul administraţiei de la Washington s-a referit în special la „o posibilă reducere a impozitelor salariale” care trebuie discutată cu responsabilii Congresului.

„De asemenea, vom vorbi despre un ajutor pentru persoanele care sunt plătite cu ora”, a spus el într-o conferinţă de presă la Casa Albă a echipei care coordonează răspunsul american la epidemie.

Donald Trump a anunţat o nouă conferinţă de presă marţi pentru a oferi detalii despre aceste măsuri.

„Voi fi aici mâine (marţi) după-amiază pentru a vă informa despre măsurile economice pe care le luăm, care vor fi majore” şi „de mare amploare”, a declarat preşedintele american.

„Lumea a fost luată pe nepregătite” de coronavirus, a mai spus Donald Trump.

Epidemia de COVID-19 a destabilizat pieţele financiare, Wall Street înregistrând luni cea mai gravă cădere într-o şedinţă de peste 11 ani.

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, prezent şi el la conferinţa de presă, a dorit să liniştească situaţia. „Statele Unite au cea mai robustă economie din lume”, a afirmat el. Demnitarul american a lăudat măsurile economice şi comerciale adoptate până în prezent de preşedintele SUA care, în opinia lui, au plasat „economia americană într-o poziţie foarte bună”.

Donald Trump i-a invitat pe patronii celor mai mari bănci americane la o reuniune miercuri la Casa Albă, potrivit unor surse bancare.

La rândul său, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a recunoscut luni seară într-o scrisoare adresată membrilor camerei inferioare a Congresului SUA că este „evident că noi măsuri parlamentare devin urgent necesare”.

Ţinând cont însă de „informaţiile potrivit cărora administraţia Trump are în vedere noi măsuri de reducere a impozitelor pentru marile companii afectate de coronavirus”, Nancy Pelosi şi-a reiterat apelul de a se acorda „prioritate sănătăţii şi securităţii muncitorilor americani în faţa intereselor companiilor”.

În conflict politic, democraţii şi republicanii se văd nevoiţi să negocieze, mai scrie AFP.

 

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm în lunile mai şi iunie
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm ...
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat joi că în luna aprilie nu a fost plătită factura curentă la Termoenergetica, dar că situaţia va fi remediată în lunile mai şi iunie....
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la ...
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...