1EUR = 4.8433 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Coronavirus. Vești proaste pentru România. Turcia, prima țară de unde am luat măști și combinezoane, sistează exporturile

Ministrul turc al sănătății a criticat dur firmele producătoare de echipamente medicale de protecție care au vândut cea mai mare parte a producției la export, pentru a beneficia de prețuri mai mari. Oficialul turc a anunțat, în conferință de presă, că aceste companii vor fi atent monitorizate și li se va interzice să exporte. Turcia este prima țară de unde România a importat echipamente de protecție, după apariția noului Coronavirus și la noi în țară și a continuat să fie unul dintre furnizorii importanți de astfel de produse și ulterior.

26 mar, 2020 | | ECONOMICA.net

România ar putea avea o problemă importantă în aprovizionarea cu echipamente de protecție împotriva virusurilor, în contextul în care Turcia, unul dintre producătorii mondiali importanți și primul furnizor de astfel de produse pentru țara noastră în contextul declanșării Pandemiei Coronavirus, a sistat exporturile.

Autoritățile turce au informat inclusiv autoritățile române că s-a luat decizia de a monitoriza atent producătorii de măști, mănuși și combinezoane și de a le interzice exporturile. Mai mult, Republica Turcia a decis să demareze și producția de aparate de ventilație, însă tot exclusiv pentru uzul intern, până va fi acoperit necesarul.

La jumătatea lunii martie, Turcia a fost prima țară din care România a importat echipamente de protecție după confirmarea prezenței COVID-19 și în țara noastră. În acel moment, în depozitele Unifarm au intrat 1 milion de măști și 30.000 de combinezoane produse în Turcia. 

O cantitate și mai mare de măști, adică 1.750.000 de bucăți au intrat în România și mai apoi în depozitele statului, via firma Romwine&Cofee, dun Uzunu, Județul Giurgiu. Pentru această cantitate, Guvernul a plătit 56 de milioane de lei. Conform informațiilor ECONOMICA.NET și firma respectivă, care ar fi controlată în realitate de către patronul Sanimed, Cătălin Hideg, a importat măștile tot din Turcia.

Până acum, nu există statistici oficiale făcute publice, însă , potrivit mai multor surse consultate de ECONOMICA.NET, Turcia ar fi a doua mare destinație de import de astfel de produse, după China, pentru țara noastră.

 

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO