Coronavirusul anulează Mobile World Congress, cel mai mare târg de smartphone-uri. Barcelona pierde 500 milioane de euro

Cele mai mare eveniment dedicat telefoanelor mobile din lume, Mobile World Congress (MWC), programat să înceapă pe 24 februarie la Barcelona, Spania, a fost anulat după ce nume grele ale industriei s-au retras de teama coronavirusului.
Economica.net - mie, 12 feb. 2020, 19:19
Coronavirusul anulează Mobile World Congress, cel mai mare târg de smartphone-uri. Barcelona pierde 500 milioane de euro

„Preocuparea globală cu privire la focarul de coronavirus, îngrijorarea privind călătoriile și alte circumstanțe, face imposibilă organizarea evenimentului de către GSMA”, a declarat John Hoffman, CEO al GSMA, într-o declarație.

MWC, care trebuia să aibă loc în perioada 24-27 februarie, este cea mai mare adunare anuală a industriei de telecomunicații, companiile cheltuind milioane de euro pe standuri și ospitalitate.

Anularea târgului reprezentă o pierdere financiară importantă pentru Barcelona. Economia Barcelonei a înregistrat un impuls de aproximativ 470 de milioane de euro anul trecut de la eveniment, a estimat GSMA, organizatorul evenimentului, potrivit Reuters.

GSMA, organizatorii MWC, a anunţat la începutul acestei săptămâni că MWC se va desfăşura conform planificării, confirmând totodată că evenimentul va avea o prezență de 2.800 de expozanți. Dar, miercuri seară organizatorii au anunțat anularea lui.

Nume grele ale industriei precum Intel, Sony, ZTE, vivo, Facebook, Nokia, MediaTek, LG, Amazon, AT&T, Ericsson și Nvidia au anunţaseră încă de la începutul săptămânii că nu vor participa la ediţia din acest an. Totuşi, producătorul chinez Xiaomi spunea că va participa la eveniment, dar că la stand vor lucra angajaţii de la birourile europene pentru a evita creșterea riscului de răspândire a virusului la Barcelona.

Organizatorii MWC au răspuns celor îngrijorați că vor lua măsuri de precauție suplimentare din cauza focarului de coronavirus. Aceste precauții includ o creștere a zonelor de curățare și dezinfectare a expoziției (inclusiv zone de catering, suprafețe, balustrade, băi, intrări / ieșiri etc.). De asemenea, GSMA spunea că va creștere asistența medicală, va afişa anunţuri de semnalizare pentru a avertiza participanții cu privire la amenințarea pentru sănătate și chiar pentru a cere oamenilor să adopte o politică „fără strângeri de mână” în timpul MWC 2020.

Dar precauțiile nu au fost suficiente pentru a descuraja companiile să renunțe. După multe actualizări prin care organizatorii au insistat ca MWC să meargă înainte, așa cum a fost planificat, GSMA a anulat în sfârșit târgul la scurt timp după ce Nokia, HMD, Deutsche Telekom și BT îngroșat lista companiilor care abandonează evenimentul.

Decizia de a anula spectacolul a urmat unei întâlniri de miercuri de către consiliul GSMA. Probabil este o dezamăgire pentru GSMA, pentru companiile care încă intenționau să participe, dar și pentru regiunea Barcelona.

„GSMA a fost o victimă a circumstanțelor în afara controlului său, și este o dezamăgire uriașă, show-ul nu va continua în acest an”, a spus analistul CCS Insight Ben Wood, citat de Cnet. „MWC este un eveniment de ancoră pentru mulți, iar acum se confruntă cu provocarea de a-și da seama care este cea mai bună modalitate de a salva ceva din această situație dificilă”.

Cele mai mari victime ale anulării târgului vor fi probabil companiile mai mici care plănuiau să participe și probabil că au investit sume mari de bani în acest eveniment, potrivit lui Wood.

„GSMA acum trebuie să fie atentă pentru ca anularea din acest an să nu aibă niciun efect”, a spus el. „Companiile majore și mulți participanți vor examina importanța MWC pentru afacerea lor, iar GSMA trebuie să muncească din greu pentru a avea un drum clar înainte.”

GSMA este o asociație din industrie care reprezintă peste 750 de operatori și 400 de companii.

În 2019, aproximativ 6% din participanții la Congresul Mobile World au fost din China, arată raportul post-congres al GSMA. Majoritatea erau din Europa, în jur de 64%, la fel ca aproximativ 45% din expozanți.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...