Coronavirusul schimbă destinațiile de vacanță ale românilor. Aleg locurile calde și cumpără asigurări storno

Interesul turiștilor români s-a mutat spre zonele cu temperaturi de peste 25 de grade unde coronavirusul nu rezistă. Nu mai sunt de interes programele de tip circuit cu plecare imediată și tot mai mulți optează pentru asigurări storno.
Economica.net - Dum, 01 mart. 2020, 09:53
Coronavirusul schimbă destinațiile de vacanță ale românilor. Aleg locurile calde și cumpără asigurări storno

Covid-19 a schimbat modul în care românii își cumpără vacanțele, dar și destinațiile alese, se arată într-o analiză realizată de agenția Paralela 45. Astfel, preferința este pentru țările cu temperaturi de peste 25 de grade, unde, teoretic, viorusul nu poate rezista. Totodată, peste 35% din totalul turiștilor care au achiziționat pachete de vacanță pentru vară au încheiat și polițe de asigurare de tip storno, ca măsură suplimentară de siguranță.

„Interesul turiștilor s-a mutat spre zonele cu temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, unde, conform specialiștilor, virusul nu rezistă. Au crescut vânzările pentru pachetele de vacanță cu transport individual în Grecia, Bulgaria, România, Turcia și pentru pachete cu zbor charter în Antalya, Spania, Grecia, Egipt și Tunisia”, anunță Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

Pe fondul știrilor legate de Covid-19, pentru turiști nu mai sunt de interes programele de tip circuit cu plecare imediată, ci doar cele programate în luna aprilie, ori de Paste, în Creta (Heraklion), la Istanbul, Cappadocia, Canakkale-Kusadasi-Istanbul, Praga, Atena, Barcelona, Madrid, Paris, Costa del Sol, Toscana, Sicilia, Roma, Iordania, Tunisia, Rusia, Liban, Țările Baltice, New York, Mexic, Grecia-Macedonia-Albania, sau Azerbaijian-Georgia-Armenia.

Dintre circuitele de Italia, pentru cel de Roma, organizat în prima săptămână din luna martie, niciun turist nu și-a anunțat dorința de a renunța să mai meargă în vacanță.

Agenția mai anunță că nu va returna contravaloarea vacanțelor în cazul în care turiștii se răzgândesc și nu mai vor să călătorească. Dacă turiștii se retrag, se aplică prevederile contractului semnat cu agenția de turism. În funcție de data renunțării, penalizările pot fi și de 100% din suma achitată.

În schimb, turiștii vor primi banii înapoi dacă li se anulează călătoria de către companiile aeriene și unitățile de cazare, ca urmare a extinderii gripei provocate de Covid-19.

„Înțelegem pe deplin teama turiștilor, însă trebuie respectate contractele încheiate. Atâta vreme cât circulația turistică este permisă de autoritățile țărilor respective, avioanele zboară iar hotelurile sunt deschise, agențiile de turism nu au cum să dea banii înapoi celor care se răzgândesc sau se lasă antrenați de știri alarmiste. Situația trebuie tratată cu calm și discernământ. Panica ne face mai mult rău decât o situație reală. Dacă se respectă măsurile de igienă anunțate de autorități, nu sunt probleme”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

În cazul circuitelor organizate în China, turoperatorul Paralela 45 anunță că turiștii au primit banii înapoi sau au fost rerutați pe alte destinații, după ce mai multe companii aeriene au anulat zborurile spre această țară.

Turoperatorul are în prezent o rețea națională de 50 de agenții de turism proprii și francize, fiind cea mai mai mare rețea cu proprietar român din domeniul turismului.

 

Te-ar mai putea interesa și
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Bursa de Valori București a lansat astăzi noua ediție a programului dedicat companiilor antreprenoriale românești care, începând cu acest an, se numește BVB Arena....
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, va distribui acţionarilor dividende record în valoare de 750 de miliarde de ruble ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește la 150 de milioane de euro odată cu listarea pe piața principală a BVB, în 2026
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la nivelul lui 2023 la o valoare de piață de 81,64 milioane euro, față ...
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului ...