Corpul de Control al premierului: Contractul de promovare a brandului turistic la B’ESTFEST 2011, atribuit ilegal

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a atribuit ilegal contractul de promovare a brandului turistic naţional cu ocazia festivalului B'ESTFEST din anul 2011, potrivit concluziilor unui raport al Corpului de Control al premierului finalizat în iunie 2015.
Economica.net - vin, 05 feb. 2016, 12:06
Corpul de Control al premierului: Contractul de promovare a brandului turistic la B'ESTFEST 2011, atribuit ilegal

Contractul de prestări servicii, în valoare de 695.021 de lei, a fost încheiat cu societatea Emagic Concerts SRL pe 27 iunie 2011.

‘Membrii comisiei de negociere (…) au admis oferta depusă de societatea Emagic Concerts SRL, deşi aceasta nu conţinea documentele solicitate de autoritatea contractantă în documentaţia descriptivă referitoare la capacitatea societăţii de a presta servicii de publicitate. Admiterea ofertei finale depusă de societatea Emagic Concerts SRL în condiţiile în care aceasta era incompletă şi încheierea contractului de servicii (…) au avut drept consecinţă crearea unui avantaj patrimonial societăţii Emagic Concerts SRL, în sumă totală de 695.021 de lei’, se precizează în raport.

În urma verificărilor s-a mai constatat că bugetul de servicii de promovare a fost stabilit în realitate de societatea Emagic Concerts SRL, prin propunerea de parteneriat, iar devizul estimativ a fost fundamentat pe aceeaşi propunere de parteneriat.

Corpul de Control al premierului a mai constatat că singurul contract de publicitate şi promovare încheiat în nume propriu de societatea Emagic Concerts SRL în anul 2011 a fost cel cu MDRT. În plus, în procesul verbal de recepţie încheiat după eveniment au fost consemnate date nereale, în sensul că materialele publicitare apăreau ca livrate integral, deşi unele nu au ajuns în posesia beneficiarului.

În raport se mai menţionează că a fost sesizată Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la faptele care ar putea întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni.

 

Te-ar mai putea interesa și
Olanda vrea interzicerea bancnotei de 500 de euro
Olanda vrea interzicerea bancnotei de 500 de euro
Ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra, conduce o mişcare europeană comună care cere interzicerea bancnotei de 500 de euro şi plăţile în numerar de până la 5.000 de euro, pentru a......
Un milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani
Un milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani
Peste un milion de firme, respectiv 1.056.574, au fost radiate în România în ultimii 30 de ani, primele trei decenii de ...
Din nou: maxim istoric orar al pieței spot de energie electrică. 1.202 lei/MWh mâine seară
Din nou: maxim istoric orar al pieței spot de energie electrică. 1.202 lei/MWh mâine seară
Piața spot de energie electrică de la București cunoaște un nou record de preț: mâine seară este cel mai mai mare ...
Dăianu: Criza financiară şi Pandemia au suit datoria publică la peste 47% din PIB la finele lui 2020
Dăianu: Criza financiară şi Pandemia au suit datoria publică la peste 47% din PIB la finele lui 2020
Criza financiară şi Pandemia au majorat datoria publică de la circa 15% din PIB în 2008 la peste 47% din PIB la finele ...