1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 11 º

News

Corpul de Control: Cheltuieli nedeductibile de zeci de milioane şi vacanţe exotice decontate la Radiocomunicaţii SA

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii SA a efectuat cheltuieli nedeductibile de zeci de milioane de lei şi a decontat parţial salariaţilor bilete de odihnă în destinaţii exotice între anii 2009 şi 2013, perioadă în care a înregistrat în mod constant pierderi, potrivit concluziilor unui raport al Corpului de Control al premierului finalizat anul trecut.

05 feb, 2016 | Agerpres

Conform datelor companiei, pierderile financiare înregistrate în perioada 2009-2013 s-au cifrat între 28 de milioane de lei şi 67 de milioane de lei anual. În aceeaşi perioadă au fost efectuate însă cheltuieli nedeductibile financiar în valoare totală de peste 44 de milioane de lei. Banii au fost daţi pentru deplasări, combustibil nedeductibil, cotizaţii, amenzi sau activităţi de protocol.

De asemenea, Radiocomunicaţii SA a acoperit, între 2009 şi 2019, 40% din valoarea biletelor de odihnă şi tratament pentru salariaţi şi familiile acestora, conform contractului colectiv de muncă. Printre destinaţiile preferate se numără Arabia Saudită, Vietnam, SUA, China sau Egipt.

Alte nereguli constatate de Corpul de Control al premierului se referă la plata unor lucrări de defrişare şi înregistrarea nelegală a unor cheltuieli în baza unor contracte de comodat.

În raport se mai precizează că cele constatate vor fi comunicate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO