Costel Căşuneanu şi un angajat al Prefecturii Prahova, între expropriaţii pentru construirea unui nod al A3

Omul de afaceri Costel Căşuneanu şi un consilier juridic din Prefectura Prahova se numără printre proprietarii de terenuri care vor fi expropriaţi pentru construirea nodului rutier de acces către Autostrada Bucureşti - Ploieşti în localitatea prahoveană Gherghiţa, potrivit şefului CJ Prahova.
Economica.net - mar, 20 aug. 2013, 19:54
Costel Căşuneanu şi un angajat al Prefecturii Prahova, între expropriaţii pentru construirea unui nod al A3

Omul de afaceri Costel Căşuneanu şi un angajat al Prefecturii Prahova, Vasile Vădan, se numără printre cei care vor fi expropriaţi pentru amenajarea nodului rutier de acces către Autostrada Bucureşti – Ploieşti, care va fi construit în comuna Gherghiţa din judeţul Prahova, a afirmat marţi, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Prahova, preşedintele acestei instituţii, Mircea Cosma.

„La studierea terenurilor necesare exproprierii, s-a constatat că un teren de opt hectare aparţine domnului Vădan, un salariat la Prefectură şi că al doilea, tot mare, e al lui Căşuneanu. Are (Costel Căşuneanu – n.r.) un sfert (din terenul de expropriat pe o parte a autostrăzii – n.r.), deci are mult mai mult. Pe partea cealaltă (a autostrăzii – n.r.) sunt 15 proprietari”, a afirmat Mircea Cosma.

Informaţia potrivit căreia omul de afaceri Costel Căşuneanu şi angajatul Prefecturii Prahova au terenuri în apropierea Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti, în zona în care va fi construit nodul rutier de la Gherghiţa, a fost confirmată de reprezentanţii autorităţilor locale din această comună.

În declaraţia de avere a consilierului juridic Vădan-Trandafir Vasile de la Prefectura Prahova se arată că soţia acestuia deţine un teren de 9,85 hectare în comuna Gherghiţa, moştenit în anul 2000.

Marţi, Consiliul Judeţean Prahova a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unui nod rutier de acces spre şi din Autostrada Bucureşti – Ploieşti în comuna Gherghiţa, situată la intersecţia A3 cu drumul judeţean 100 B, kilometrul 14+364 metri. Construcţia va fi realizată pe o perioadă de 12 luni, cu fonduri de la bugetul local, iar datele financiare sunt, deocamdată, confidenţiale.

Tot marţi, consilierii judeţeni din Prahova au aprobat achiziţionarea de servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare în vederea exproprierilor în zona în care se va amenaja acest nod de autostradă.

Conform expunerii de motive a hotărârii aprobate marţi de CJ Prahova, pentru traseul propus în vederea realizării acestui nod rutier este necesară exproprierea unei suprafeţe totale de 139.850 metri pătraţi de teren, proprietate privată. Conform legii, proprietarii primesc pentru terenurile expropriate un preţ stabilit de un evaluator autorizat. Proprietarii de terenuri nu se pot opune exproprierii, însă dacă sunt nemulţumiţi de preţul primit pot contesta acest preţ în instanţă, urmând ca judecătorii să decidă dacă preţul va fi sau nu modificat.

Tot în şedinţa de marţi a CJ Prahova, preşedintele Mircea Cosma a afirmat că printre cei care deţin terenuri în aproprierea A3 se numără şi fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu.

Constactat de corespondentul MEDIAFAX, Berceanu a infirmat că ar avea terenuri în apropierea autostrăzii, catalogând declaraţiile şefului CJ Prahova drept „prostii”.

„Nu am niciun metru pătrat de teren în judeţul Prahova, nici vreodată nu am avut, nici de gând să am. E un individ care spune şi el aşa, ce prostii îi vin. În general, indivizii care spun prostii se numesc ca atare. Transmiteţi-i chestia asta din partea mea”, a declarat Radu Berceanu.

Te-ar mai putea interesa și
Circa 130.000 dintre locuitorii Kievului încă n-au energie electrică. Furnizarea a fost restabilită în Herson
Circa 130.000 dintre locuitorii Kievului încă n-au energie electrică. Furnizarea a fost restabilită în Herson
Aproximativ 130.000 de persoane din Kiev, metropolă cu trei milioane de locuitori, erau încă lipsiţi de electricitate sâmbătă, conform autorităţilor locale, citate de DPA, transmite Agerpres....
MIPE: Persoanele vulnerabile vor primi anul viitor 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie
MIPE: Persoanele vulnerabile vor primi anul viitor 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie
Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale pe întregul an 2023, ...
Statele UE au aprobat, la cererea Parisului, un plan de urgență privind migrația, după ce Franța a acceptat acum două săptămâni primirea migranților de pe nava Ocean Viking
Statele UE au aprobat, la cererea Parisului, un plan de urgență privind migrația, după ce Franța a acceptat acum două ...
La două săptămâni după criza franco-italiană în jurul navei umanitare Ocean Viking, miniştrii europeni de interne ...
China a raportat vineri, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de îmbolnăviri de COVID-19
China a raportat vineri, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de îmbolnăviri de COVID-19
China a raportat 35.183 de cazuri noi de COVID-19 pentru data de 25 noiembrie, din care 3.474 au fost simptomatice şi 31.709 ...