1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

News

Costescu: Execuţia bugetară pentru investiţiile din transporturi este cu 46% mai mare decât în 2015

Execuţia bugetară pentru investiţiile din transporturi din acest an este cu 46% mai mare decât cea din 2015, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria.

22 iun, 2016 | Agerpres

'Avem datele, (...) este o diferenţă între execuţia fizică şi cea financiară, există o perioadă de decalaj de aproape două luni. (...) Scoatem acum o nouă ordonanţă de accelerare pentru problemele financiare, cum am avut în primăvară Ordonanţa pentru probleme de avize. În acest moment, execuţia din anul 2016 este cu 46% mai mare decât cea din anul trecut. Asta înseamnă că faţă de suma pe care am cheltuit-o în acest moment, care este de opt sute şi ceva de milioane, mai avem încă o rezervă de aproape 400 de milioane care se află în (...) certificate intermediare de plată şi facturi. Toate acestea sunt 400 de milioane care, adunate cu celelalte, fac cu 46% mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut', a afirmat Costescu, întrebat cu privire la execuţia bugetară pentru investiţiile din transporturi şi companiile din subordine.

Ministrul Transporturilor a mai spus că speră ca execuţia bugetară să fie de 100% în decembrie. 'De acum începe vara, iar şantierele au început să producă şi mai mult. Mă aştept ca această diferenţă să crească. În condiţiile menţinerii acestui trend, vom fi undeva la 100% la execuţia bugetului în decembrie. Sper să reuşim să menţinem acest trend', a adăugat Costescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO