Costurile restructurării Deutsche Bank ar putea ajunge până la cinci miliarde de euro (Reuters)

Costurile înregistrate de Deutsche Bank AG cu restructurarea s-ar putea ridica la cinci miliarde de euro (5,6 miliarde de dolari), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 03 iul. 2019, 17:29
Costurile restructurării Deutsche Bank ar putea ajunge până la cinci miliarde de euro (Reuters)

Directorul general Christian Sewing a anunţat în mai un program masiv de restructurare. El încearcă să-i convingă pe investitori că poate redresa cel mai mare grup bancar german, ale cărui acţiuni au ajuns luna trecută la un nivel scăzut record.

Cea mai mare bancă din Germania intenţionează să concedieze între 15.000 şi 20.000 de angajaţi, sau mai mult de una din cinci poziţii la nivel global.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank nu a dorit să comenteze informaţiile legate de costul restructurării.

„Banca lucrează la măsuri de accelerare a planului său de transformare, pentru a-şi îmbunătăţi profitabilitatea. Vom prezenta toate informaţiile actualizate acţionarilor dacă şi când vor fi solicitate”, se arată într-un comunicat al Deutsche Bank.

Pe plan global, Deutsche Bank are 91.500 de angajaţi.

Şi Financial Times anunţa luna aceasta, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că Deutsche Bank intenţionează să-şi revizuiască activităţile de tranzacţionare înfiinţând o aşa numită „bancă de rebuturi”, unde să păstreze active care nu sunt de bază, în valoare de zeci de miliarde de euro.

De asemenea, vor fi reduse sau chiar închise unele activităţi de tranzacţionare de acţiuni şi derivate din afara Europei.

La „banca de rebuturi” vor fi depozitate sau vândute active de până la 50 de miliarde de euro.

Măsurile fac parte din procesul de restructurare al diviziei de investiţii, o sursă majoră de venituri pentru cea mai mare bancă din Germania, care în ultimii ani s-a confruntat cu declinul profiturilor.

În aprilie, Deutsche Bank şi Commerzbank au anunţat în mod oficial că au pus capăt discuţiilor demarate la mijlocul lunii martie în vederea unei fuziuni care ar fi dat naştere unui gigant bancar german.

Dacă ar fi fuzionat, Deutsche Bank şi Commerzbank ar fi creat un gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 de miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 de miliarde euro. Împreună entitatea ar fi controlat 20% din piaţa de retail banking din Germania şi un efectiv de 140.000 de angajaţi la nivel mondial.

Ambele bănci se străduiesc să revină pe profit după criza financiară din 2008. Unii politicieni germani sperau că apariţia unui „campion naţional” va putea face faţă concurenţei venite din SUA şi Europa.

Incapacitatea de a ajunge la un acord de fuziune cu Commerzbank va pune presiuni asupra echipei manageriale de la Deutsche Bank pentru ca aceasta să adopte modificări radicale, precum restructurarea băncii de investiţii din SUA, restructurare solicitată de organismele de reglementare şi de unii investitori.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...