1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Cota obligatorie de achiziţii de certificate verzi pentru anul viitor ar putea fi anunţată în 17 decembrie

Cota obligatorie de achiziţii de certificate verzi pentru anul viitor ar putea fi anunţată miercuri, 17 decembrie, iar propunerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este ca aceasta să crească la 11,9 procente faţă de 11,2 procente în prezent, a afirmat, joi, Emil Calotă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), la o dezbatere publică.

11 dec, 2014 | Agerpres

'Propunerea pe care noi (ANRE -n.r.) am înaintat-o pe 28 iunie se referă la 11,9 procente din surse regenerabile pentru anul 2015, faţă de actualul nivel de 11,2. Ieri am făcut modificarea metodologiei prin care stabilim cota în funcţie de aplicarea HG 495, iar cota urmează a fi dată printr-o notă săptămâna viitoare. Până în acest moment, până când nu ştim dacă Ministerul Economiei califică în schema de exceptare 4 TWh, 8 TWh , nu putem să spunem cât va fi cota obligatorie de achiziţii de certificate verzi, dar o vom şti miercurea viitoare', a spus Emil Calotă, la dezbaterea cu tema 'Eficienţa energetică în industria de proces- soluţii pentru reducerea intensităţii energetice'.

Potrivit acestuia, din estimările ANRE, impactul de anul viitor în factură va rămâne tot la 35 de lei pe MWh, el urmând a fi corectat în limita a 2-5%, în funcţie de ceea ce califică în partea de exceptare Ministerul Economiei prin HG 495, scrie Agerpres.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO