COTAR: Asigurătorii şi ASF vor să falimenteze firmele româneşti de transport, majorând preţurile RCA

Companiile multinaţionale de asigurări şi Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) doresc să falimenteze firmele autohtone de transport prin majorarea preţurilor RCA, se arată într-un comuniat al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) remis, miercuri, AGERPRES.
Economica.net - mie, 24 aug. 2016, 08:16
COTAR: Asigurătorii şi ASF vor să falimenteze firmele româneşti de transport, majorând preţurile RCA

‘Asigurătorii, împreună cu ASF-ul aflat sub comanda dl. Mişu Negriţoiu, au declanşat în presă o nouă campanie de dezinformare a cetăţenilor, pentru a încerca în mod lamentabil să justifice majorările de cost ale preţurilor RCA aplicate transportatorilor, taximetriştilor şi celor 6 milioane de cetăţeni care asistă neputincioşi la această debandadă a preţurilor RCA, care cresc vertiginos, indiferent dacă sunt înregistrate sau nu daune’, se arată în comunicat.

Transportatorii susţin că, întrucât ASF refuză sistematic să comunice un preţ de referinţă justificat pentru poliţele RCA, COTAR a efectuat aceste calcule. Rezultatul arată că asigurătorii obţin profit la un cost al RCA-ului de 1.200 de euro pe an pentru un camion şi 1.300 de lei pe an pentru un taxi.

Potrivit COTAR, preţul pentru un RCA în acest an a fost de 5.000 de euro pentru un camion şi 3.600 de lei pentru un taxi.

‘Ce se întâmplă cu diferenţa de la 1.200 euro la 5.000 de euro? (5.000 Euro = preţ RCA/camion/an în 2016). Dar cu diferenţa de la 1.300 lei la 3.600 lei? (3600 lei = preţ RCA la un taxi/an în 2016). Banii sunt scoşi din România de către aceste multinaţionale prin chirii supraevaluate, daune fictive, preţuri de transfer şi contracte de consultanţă supradimensionate. De ce nu au fost verificate aceste transferuri externe, deşi a fost sesizat în mod oficial ANAF de 9 luni de zile? Firmele de transport româneşti sunt sugrumate de către aceşti geambaşi ai asigurărilor protejaţi de instituţii româneşti care nu îşi apară cetăţenii şi capitalul autohton’, a declarant Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR, citat în comunicat.

‘În prezent, România are 136.000 de autovehicule de transport marfă şi 60.000 de taxiuri şi peste 6 miloane auto persoane fizice, captive într-o piaţă RCA controlată de către firme străine care, cel mai probabil, doresc să falimenteze această industrie cu capital românesc, pentru a putea deschide calea firmelor de transport străine’, mai spun reprezentanţii Confederaţiei.

Tot ei susţin că, atunci când vine vorba de plata daunelor, firmele de asigurări întârzie în mod sistematic şi ilegal 85% din despăgubirile achitate sau achită doar parţial, în 90% din cazuri.

‘Ne întrebăm cum este posibil că reprezentanţele auto străine care operează în România să aibă tarife de manoperă de 4 ori mai mari decât unităţile service independente, iar firmele de asigurări să achite aceste costuri fără niciun fel de problemă?’, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii COTAR avertizează Guvernul şi Parlamentul că ar putea să se confrunte cu mişcări de protest fără precedent, din cauza nemulţumirii generale care va fi generată de majorarea preţurilor RCA.

Te-ar mai putea interesa și
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
Avocatul specializat în fiscalitate Gabriel Biriş spune că, pentru implementarea PNRR, trebuie modificată legislaţia, inclusiv Codul Fiscal. În opinia acestuia, recomandările de la Bruxelles......
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) are la momentul acesta un disponibil de 620 de milioane de lei pentru a plăti ...
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții pentru următoarele 12 luni
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții ...
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a făcut publice rezultatele cercetării Business Sentiment Index (BSI), organizată ...
Acțiunile TeraPlast au fost incluse în indicele CECE MID CAP al Bursei de Valori de la Viena
Acțiunile TeraPlast au fost incluse în indicele CECE MID CAP al Bursei de Valori de la Viena
Titlurile TeraPlast au fost incluse de către Bursa de Valori de la Viena în indicele CECE MID CAP, parte din familia de ...