COTAR: Sediul Guvernului şi al ASF, claxonate, din 16 august, între orele 9 şi 17. Din 15 septembrie, „mega-protestul RCA”

Sediul Guvernului şi al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) vor fi claxonate de toţi transportatorii sau alte categorii profesionale, precum şi de persoanele fizice nemulţumite de un preţ RCA exorbitant, începând cu 16 august, între orele 09,00-17,00, se arată într-un comunicat al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), remis luni AGERPRES.
Economica.net - lun, 15 aug. 2016, 08:35
COTAR: Sediul Guvernului şi al ASF, claxonate, din 16 august, între orele 9 şi 17. Din 15 septembrie,

COTAR anunţă, de asemenea, că transportatorii din Romania pregătesc mega-protestul RCA. Protestul naţional va avea loc în perioada 14 -15 septembrie, însă până transportatorii vor protesta într-o forma inedită, spun reprezentanţii Confederaţiei – claxonarea sediilor Guvernului şi ASF.

Protestatarii vor avea lipite pe parbriz, în partea dreaptă, o coală de hârtie cu mesajul ‘Protest RCA’.

„Aceasta este prima formă de protest paşnic din Bucureşti, din această vară, pe care atât transportatorii, cât şi persoanele fizice nemulţumite de preţul de lux al unui RCA, care culmea, nu despăgubeşte în caz de daună. Conducerea instituţiei cu rol de protecţie a consumatorului de asigurări, respectiv ASF, simulează grija faţă de consumator, fiind de fapt, artizanii din umbră a acestui genocid al transportatorilor români”, a spus Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Actuala forma paşnică de protest va debuta din 16 august şi nu va fi sistată decât după rezolvarea costului de prima RCA.

Totodată, începând din 16 august până la data soluţionării preţului primei RCA, toate autovehiculele de marfă vor reduce viteza de circulaţie în întreaga ţară, până la limita evitării oricărui pericol timp de minim 2 ore (între orele 10,00-12,00).

Preşedinte COTAR avertizează că „Dacă până la data de 15 septembrie, problema preţului RCA nu va fi rezolvată, transportatorii vor scoate cheia de contact din toate camioanele, taxiurile, maşinile de transport persoane, aflate pe toate drumurile publice”.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
În Olanda au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot merge la restaurant sau spectacole, dacă prezintă un „permis de coronavirus”
În Olanda au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot merge la restaurant sau spectacole, dacă prezintă un „permis ...
Olandezii care vor să meargă la restaurant, evenimente sportive sau spectacole vor fi nevoiţi, de sâmbătă, să prezinte dovada vaccinării anticoronavirus, a recuperării după COVID-19 sau un......
Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii
Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii
Nu doar companiile low-cost taxează pasagerii pentru bagajele mari, voluminoase, care trebuie lăsate la cală. În ultimii ...
CNSU Ilfov a impus restricții pentru 26 de localități, unde rata de incidență depășește 3 la mie
CNSU Ilfov a impus restricții pentru 26 de localități, unde rata de incidență depășește 3 la mie
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a dispus, în şedinţa de vineri, măsuri pentru 26 de localităţi ...
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Datorită noilor fabrici de semiconductori care sunt planificate sau se construiesc, deficitul global de cipuri care a afectat ...