1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Cotidianul britanic The Times îşi lansează propriul post de radio

Grupul de presă care deţine cotidianul britanic The Times a lansat luni un post de radio centrat pe ştiri, care are ambiţia de a rivaliza cu BBC, într-un context dificil pentru companiile mass-media din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres. 

29 iun, 2020 | Agerpres

Dorind să se concentreze mai mult pe "expertiză" decât pe dezbatere, Times Radio a început să emită în direct pe suporturi digitale luni dimineaţă la ora locală 06:00 (05:00 GMT), avându-l ca invitat pe prim-ministrul Boris Johnson.

În mod tradiţional, emisiunea "Today" difuzată de postul generalist Radio 4 al grupului audiovizual public BBC domină peisajul producţiilor matinale radiofonice oferite de posturile specializate în ştiri şi stabileşte adeseori agenda politică a zilei.

Noul post de radio vrea să îi atragă pe ascultătorii dezamăgiţi de "tonul febril al dezbaterii politice" adoptat de celelalte radiouri, care ar prezenta, potrivit directorilor de la Times Radio, "interviuri inutil de contradictorii", cu prea multe întreruperi din partea prezentatorilor, scrie Agerpres.

Times Radio şi-a fixat obiectivul de a se concentra pe o "expertiză clară" a informaţiei, au explicat reprezentanţii grupului News UK într-un articol ce a anunţat această lansare.

Obiectivul este acela de a furniza "o bandă sonoră zilnică" pentru persoanele aflate în regim de tele-muncă pe durata crizei declanşate de noul coronavirus, a declarat Tim Levell, fost director în cadrul grupului BBC, care va conduce de acum noul post radiofonic.

"Izolarea continuă, deşi ea este relaxată puţin câte puţin, iar noi vrem să devenim o nouă voce în urechile oamenilor, în special pentru aceia care lucrează de acasă", a explicat el.

Times Radio este rezultatul unui parteneriat între cotidianul The Times, suplimentul său duminical The Sunday Times şi secţia de radio a unui grup de presă care deţine cele două ziare, Wireless, care are deja în portofoliul său şi alte posturi radiofonice, precum Talksport şi Talkradio.

Cotidianul The Sun, ce aparţine tot grupului News UK, şi-a lansat în aprilie 2009 propriul post de radio, Sun Talk, pe care l-a închis însă după 18 luni în cadrul unei restructurări ce a vizat reducerea costurilor.

Pe durata epidemiei cauzate de noul coronavirus, staţiile de radio britanice, inclusiv BBC şi radioul comercial LBC, au raportat o creştere a numărului lor de ascultători.

Sectorul media, mai ales presa scrisă, trece însă printr-o perioadă dificilă din cauza scăderii drastice a încasărilor din publicitate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO