1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

News

Creţu: rămân cu regretul că nu s-a adoptat bugetul UE pentru perioada 2021-2027, în timpul Summitului de la Sibiu

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a declarat, vineri, că are regretul că bugetul Uniunii Europene pentru 2021- 2027 nu a fost adoptat în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE.

14 iun, 2019 | Agerpres

"Cu atât mai mult cred că trebuie să felicităm România pentru munca atâtor oameni, având în vedere că această preşedinţie s-a desfăşurat şi pe timpul unei perioade foarte convulsive, din punct de vedere politic, aceea a campaniei electorale privind alegerile europarlamentare. (...) Eu personal rămân cu regretul faptului că nu s-a adoptat bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021 - 2027, în timpul Summitului de la Sibiu. (...) Aceasta nu este în niciun fel vina României. România este cea care coordonează, iar blocajul există între ţările net contributoare şi net beneficiare ale coeziunii europene", a arătat ea, într-o conferinţă de presă.

Corina Creţu a vorbit despre necesitatea ca politica de coeziune să fie o prioritate a noului buget UE.

"Sunt îngrijorată că nu s-a încheiat această înţelegere. Sper ca pe timpul preşedinţiei finlandeze să se adopte bugetul 2021 - 2027, pentru că am fost parte activă şi ne-am luptat ca politica de coeziune să rămână în continuare politica cea mai importantă în cadrul bugetului - 373 de miliarde de euro pentru 27 de state membre", a punctat comisarul european.

Declaraţiile acesteia au fost făcute la finalul reuniunii informale a miniştrilor responsabili cu dezvoltarea urbană, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în contextul exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO