Creatorul antivirusului McAfee s-a sinucis într-o închisoare de lângă Barcelona

John McAfee, creatorul american al celebrului antivirus care îi poartă numele, s-a sinucis miercuri într-o închisoare din Spania, unde un tribunal tocmai ordonase extrădarea lui în Statele Unite acuzat de evaziune fiscală, notează AFP.
AGERPRES - joi, 24 iun. 2021, 08:56
Creatorul antivirusului McAfee s-a sinucis într-o închisoare de lângă Barcelona

Omul de afaceri de 75 de ani a fost găsit mort în celula sa din închisoarea Brians 2 de lângă Barcelona. „Se pare că s-a sinucis”, a explicat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor penitenciare din Catalonia, regiune în nord-estul Spaniei, fără a oferi detalii.

O purtătoare de cuvânt a secţiei catalane a Consiliului General al puterii judiciare (CGPJ) – un organism independent responsabil în special cu numirea judecătorilor – a confirmat, la rândul său, că John McAfee a fost găsit mort în celula sa, aparent o sinucidere, în jurul orelor 19.00 locale (17.00 GMT).

Într-un comunicat, Ministerul catalan al Justiţiei a spus simplu că a fost deschisă o anchetă după ce un deţinut în vârstă de 75 de ani vizat de o măsură de extrădare în Statele Unite, a cărui identitate nu a fost precizată, a fost găsit mort celulă. „Paznicii şi personalul medical au intervenit imediat pentru a încerca să-l readucă la viaţă, dar medicii au certificat în cele din urmă că a murit”, a adăugat documentul.

După ce a făcut avere cu antivirusul lui în anii 1980, John McAfee a devenit un guru al criptomonedelor de pe urma cărora pretindea că avea câştiguri de 2.000 de dolari pe zi şi era urmărit pe Twitter de aproximativ un milion de persoane.

El a fost arestat în octombrie 2020 pe aeroportul din Barcelona, chiar înainte de a urca într-un avion către Istanbul, la o zi după publicarea de către un procuror american a unui rechizitoriu care îl viza în special pentru că nu a raportat milioane de dolari în venituri din promovarea criptomonedelor.

Ulterior, a fost plasat în arest preventiv.

Potrivit justiţiei americane, John McAfee a ascuns şi bunuri, mai ales proprietăţi imobiliare, un iaht şi o maşină, punându-le pe numele altor persoane.

Autorităţile americane au emis un mandat de arestare prin Interpol şi au solicitat extrădarea lui. El putea fi condamnat la o pedeapsă de până la treizeci de ani de închisoare, potrivit AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming video din lume a înregistrat o încetinire semnificativă a creșterii......
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piaţă a automobilelor electrice s-a dublat în Uniunea Europeană în al doilea trimestru al acestui an, dar rămâne ...