1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Finanţe şi bănci

Credit Agricole, amendată cu 787 milioane de dolari pentru încălcarea sancţiunilor economice aplicate de SUA - Reuters

Un al doilea grup bancar francez, Credit Agricole (CA), a acceptat să plătească autorităţilor SUA 787 milioane de dolari pentru închiderea investigaţiilor privind încălcarea unor sancţiuni aplicate Iranului, Sudanului şi altor state, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

20 oct, 2015 | Agerpres

Reprezentanţii Credit Agricole şi ai Departamentului Justiţiei din SUA nu au comentat informaţia.

Acesta este cel mai recent caz în care o bancă străină încearcă să rezolve problema încălcării sancţiunilor. Din 2009, aproximativ 12 bănci, majoritatea europene, au plătit autorităţilor SUA amenzi în valoare totală de 14 miliarde de dolari, pentru astfel de încălcări, scrie Agerpres.

Credit Agricole este acuzată de violarea sancţiunilor impuse de SUA statelor Iran, Sudan, Myanmar şi Cuba, în perioada 2003 - 2008, susţin sursele, potrivit cărora şi alte bănci, cum ar fi UniCredit SpA (Italia), Societe Generale (Franţa) şi Deutsche Bank AG (Germania) sunt investigate.

În 2014, BNP Paribas a fost amendată cu 8,97 miliarde de dolari pentru încălcarea sancţiunilor economice aplicate de Statele Unite mai multor ţări, printre care Cuba, Sudan şi Iran, în perioada 2004-2012.

Pe piaţa din România, în 2012, Banca Naţională a României (BNR) şi-a dat acordul pentru cumpărarea pachetului de acţiuni al subsidiarei Emporiki Bank de către Credit Agricole.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO