Credit Europe Bank România a înregistrat în primele șase luni ale lui 2020 venituri de 124 de milioane de lei

Compania Credit Europe Bank România a anunțat miercuri prin intermediul unui comunicat că și-a consolidat în primul semestru al acestui an poziția, activele sale bancare totale urcând până la 4,1 miliarde de lei, în timp ce portofoliul de credite a crescut la 2,1 miliarde de lei.
Economica.net - mie, 09 sept. 2020, 14:11
Credit Europe Bank România a înregistrat în primele șase luni ale lui 2020 venituri de 124 de milioane de lei

În perioada ianuarie-iunie 2020, firma a înregistrat venituri totale de 124 de milioane lei și un profit net de 13 milioane lei. În privința anului 2019, acesta a fost un an de succes pentru Credit Europe Bank România, care a înregistrat un profit net de 57 de milioane lei, în creștere cu 7,5% față de anul anterior. Creșterea profitabilității este rezultatul majorării constante a utilizării cardurilor de credit de către clienții băncii și al volumului constant de credite pe segmentul corporate. Depozitele totale atrase de bancă în 2019 au atins 2,6 miliarde de lei, cifra de afaceri a cardurilor de credit a crescut cu 11% față de 2018, iar activele bancare totale și portofoliul de credite au rămas constante la 4, respectiv 2 miliarde de lei, în timp ce veniturile totale au crescut cu 6,7% comparativ cu anul anterior.

„Performanța financiară consolidată a băncii reflectă obiectivele noastre strategice. Deși ne așteptam la o scădere a profitului în primul semestru din 2020, având în vedere mediul economic determinat de pandemia de Covid-19, am reușit să încheiem prima jumătate a anului cu 13 milioane lei profit net mulțumită managementului atent al creditelor și soluțiilor digitale oferite clienților noștri. Investițiile noastre constante în digitalizare din ultimii ani s-au dovedit benefice pentru clienții noștri în timpul pandemiei, ținând cont de faptul că întregul nostru portofoliu de carduri era deja contactless, portofoliul nostru de carduri de credit oferă gadget-uri contactless – precum stickere și brățări – și clienții noștri care utilizează dispozitive Apple beneficiază de serviciul convenabil Apple Pay din 2019. Clienții noștri au reușit să facă trecerea mai rapid la plățile online și contactless, banca înregistrând o creștere pe aceste segmente, iar lansarea aplicației pentru smartphone AVANTAJ2go a ajutat la scăderea semnificativă a numărului de vizite ale clienților la sucursale sau la bancomate în contextul actual. Vom continua să investim în noi tehnologii și în componenta digitală ca parte a strategiei și responsabilității noastre față de clienții noștri”, a declarat Yakup Çil, CEO Credit Europe Bank România.

Banca a demonstrat o performanță financiară solidă, acordând o importanță majoră realizării acestor rezultate într-o manieră sustenabilă atât pe segmentul corporate, cât și pe cel de retail.

Credit Europe Bank România a luat măsuri rapide în primele șase luni ale anului curent pentru adaptarea față de clienții săi la mediul pandemiei, inclusiv promovarea tranzacțiilor contactless și online, posibilitatea amânării la cerere a ratelor de către clienții individuali cu credite ipotecare afectați de pandemie înainte de Ordonanța de urgență 37/2020 și suspendarea inițierii de noi proceduri de executare silită pentru clienții persoane fizice la începutul pandemiei. De asemenea, banca și-a adaptat prompt activitatea în raport cu angajații, prin implementarea și actualizarea constantă a măsurilor de siguranță și operaționale pentru a oferi un mediu sigur angajaților, clienților și comunităților în care trăim.

 
 
Indicator                                                2019            2020 S1       
Active bancare                              4 mld. RON      4,1 mld. RON       
Portofoliu de credite                     2 mld. RON      2,1 mld. RON       
Depozite clienți                          2,6 mld. RON      2,3 mld. RON       
Venituri totale                            223 mil. RON      124 mil. RON       
Cheltuieli operaționale               160 mil. RON        69 mil. RON       
Profit net                                      57 mil. RON        13 mil. RON       
Rata de solvabilitate                             24,4%                28,9%    
 

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea......
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
Statele Unite au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS "luna aceasta", chiar înainte de adoptarea, ...