Credit Europe Bank România – profit brut de 54 milioane lei în anul financiar 2017

Credit Europe Bank România a încheiat anul financiar 2017 cu 54 milioane lei profit brut, în creştere cu 32% faţă de anul anterior, a anunţat miercuri instituţia bancară.
Economica.net - mie, 21 mart. 2018, 13:02
Credit Europe Bank România - profit brut de 54 milioane lei în anul financiar 2017

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, banca a avut o performanţă financiară solidă, rata solvabilităţii fiind de peste 20%. ‘Pe segmentul retail, sub brand-ul CardAvantaj, cardurile de credit au continuat să fie principalul motor al creşterii. Numărul acestora a continuat să se mărească, iar rulajul sumelor utilizate a crescut cu peste 10 la sută faţă de 2016. O astfel de creştere este rezultatul atragerii de noi clienţi precum şi al activării portofoliului actual’, a declarat Yakup Cil, CEO al Credit Europe Bank România.

Pentru anul 2018, banca ţinteşte către o creştere a vânzărilor de carduri de 20% şi o majorare a rulajului sumelor utilizate cu peste 15% faţă de anul trecut, concomitent cu o mărire a cotei de piaţă şi a rentabilităţii.

Credit Europe Bank (România) SA a sărbătorit anul trecut 24 de ani de prezenţă pe piaţa locală. Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, banca funcţionează din anul 1993, când a activat sub denumirea de Banca de Credit Industrial şi Comercial, devenind Finansbank în anul 2000, iar apoi, în 2007, în urma unui proces de rebranding, a primit denumirea de Credit Europe Bank România.

Credit Europe Bank oferă în România o paletă largă de produse şi servicii pentru persoane fizice, întreprinderi mici şi mijlocii şi companii mari, atât prin intermediul celor 55 de sucursale, agenţii şi puncte de lucru ale sale, cât şi prin canalele alternative de distribuţie precum ATM-uri, terminale POS şi serviciile de Internet Banking şi de operaţiuni bancare prin telefon (Phone Banking).

Te-ar mai putea interesa și
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază și pofta în creștere constantă a comunității crypto pentru......
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...