1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Creditarea companiilor din zona euro, la cel mai ridicat nivel din 2009

Creditele bancare acordate companiile din zona euro au înregistrat în aprilie cea mai mare creştere de după criza financiară, în timp ce ritmul de creştere a masei monetare a încetinit, arată datele publicate luni de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters.

29 mai, 2017 | Agerpres

Creditarea către companii a crescut cu 2,4% în aprilie, după un avans de 2,3% luna precedentă, o evoluţie care sugerează că politica de relansare urmată de BCE începe să dea rezultate. este cel mai ridicat nivel de la mijlocul lui 2009.

În schimb, avansul creditelor către gospodăriile din zona euro s-a menţinut la 2,4% în aprilie, un nivel similar cu cel din martie, când s-a înregistrat cel mai ridicat nivel de la începutul lui 2009.

De asemenea, masa monetară M3, care măsoară cantitatea de bani în circulaţie în zona euro, şi care în trecut a fost deseori considerată drept un indicator al activităţii economice, a crescut cu 4,9% în aprilie, mai puţin faţă de avansul de 5,3% înregistrat în martie şi sub estimările analiştilor intervievaţi de Reuters care mizau pe o creştere de 5,2%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO