1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

BCR a acordat cu 70% mai multe credite de nevoi personale, în acest an

CREDITE DE NEVOI PERSONALE. Banca Comercială Română (BCR), cea mai mare instituţie de credit din România a acordat peste 65.000 de credite negarantate, în primele 5 luni din acest an. Volumul creditelor de nevoi personale este în creştere cu 70% faţă de perioada similară din 2013, potrivit unui comunicat trimis de bancă la redacţia ECONOMICA.NET.

03 iun, 2014 | ECONOMICA.net

Creditele de nevoi personale acoperă peste 50% din totalul de 65.000 de credite negarantate, acordate de BCR în primele cinci luni ale anului, potrivit unui comunicat trimis de bancă la redacţia ECONOMICA.NET.  Restul reprezentă împrumuturile prin carduri de credit şi descoperit de cont.

Valoarea medie a creditului de nevoi personale a crescut cu peste 30%.

BCR a prelungit până la 30.06.2014 campania de promovare a creditelor noi de nevoi personale cu o dobândă promoţională pornind de la 8,5% pe an (DAE 10,08%).

Nevoile care conduc la contractarea creditelor de nevoi personale s-au schimbat în sensul creşterii ponderii achiziţiilor de tipul produselor cu un grad ridicat de complexitate tehnică (tablete, laptop-uri, telefoane mobile moderne), în defavoarea aparaturii electrocasnice tradiţionale, potrivit unui studiu al BCR.

Printre alte nevoi finanţate se numără renovările interioare/exterioare, achiziţii de terenuri de suprafeţe mici, vacanţe, studii, cursuri de perfecţionare profesională, evenimente de familie, etc.

„2014 este anul în care vedem primele semne ale creşterii în zona creditelor de consum. Remarcăm un număr tot mai ridicat de clienţi care aleg să îşi mute creditele de la alte bănci la BCR şi de cele mai multe ori pe lângă oferta competitivă pe care le-o propunem le oferim şi credite de valori mai mari. Credem că avem cea mai bună ofertă de creditare în ansamblu din piaţă, incluzând şi ratele de dobândă, în mod constant printre cele mai bune din piaţă", a declarat Andrew Gerber, director de produse retail în cadrul BCR.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO