Creditele neperformante din China au urcat în T4 la cel mai ridicat nivel din septembrie 2008

Rata creditelor neperformante deţinute de băncile chinezeşti a crescut pentru al nouălea trimestru consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel de la criza financiară din 2008, sporind temerile privind datoria excesivă, pe fondul încetinirii avansului celei de-a doua economii mondiale, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - vin, 14 feb. 2014, 08:40
Creditele neperformante din China au urcat în T4 la cel mai ridicat nivel din septembrie 2008

Creditele neperformante neachitate au urcat în trimestrul patru din 2013 cu 28,5 miliarde de yuani (4,7 miliarde de dolari), ajungând la 592,1 miliarde de yuani, a anunţat, joi, Comisia de Reglementare Bancară din China. Este cel mai ridicat nivel din septembrie 2008.

Rata creditelor neperformante (NPL) a ajuns la 1% la sfârşitul lunii decembrie, de la 0,97% la finele lui septembrie, deoarece a crescut numărul total de împrumuturi acordate în trimestrul patru.

Economiştii se aşteaptă ca rata creditelor neperformante să crească în continuare, în urma încetinirii avansului economiei.

Săptămâna aceasta, agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s a apreciat că, în 2014, calitatea împrumuturilor se va deteriora semnificativ, deoarece băncile rămân ‘puternic expuse la platformele de finanţare a datoriilor guvernelor locale’.

Rata creditelor neperformante ar putea urca anul acesta la 1,2%, a apreciat Lian Ping, economist – şef la Bank of Communications din Shanghai.

Autorităţile de reglementare din China încurajează băncile să-şi majoreze capitalul pentru a-şi întări capacitatea de absorbţie a creditelor neperformante.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Companiile Vard Electro vor fuziona. Vard Electro Brăila va fi absorbită de Vard Electro Romania; fuziunea produce efecte la 31 decembrie
Companiile Vard Electro vor fuziona. Vard Electro Brăila va fi absorbită de Vard Electro Romania; fuziunea produce efecte ...
Companiile Vard Electro Romania şi Vard Electro Brăila urmează să fuzioneze. Companiile sunt specializate în producţia ...
Atenționare MAE: Timpi de așteptare măriți la trecerea frontierelor Republicii Bulgaria
Atenționare MAE: Timpi de așteptare măriți la trecerea frontierelor Republicii Bulgaria
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care vor tranzita teritoriul Republicii Bulgaria în ...
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...