1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

News

Crescătorii de animale vor primi în 2016 sprijin financiar în valoare de 32 de milioane de lei

Crescătorii de animale vor primi în acest an sprijin financiar, conform schemei de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, în valoare maximă de 32 de milioane de lei, durata de aplicare a acestei scheme de ajutor de stat este 2015-2020, cu o valoare de 881,1 milioane lei, scrie News.ro.

30 mar, 2016 | News.ro

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, pentru anul în curs, Executivul a stabilit suma de 32 milioane de lei ca valoare totală maximă a schemei de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, din care 18,5 milioane de lei se acordă pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, iar 13,5 milioane lei pentru speciile ovine şi caprine.

Totodată, Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, simplificarea documentaţiei şi scurtarea termenului de depunere a cererii de plată pentru solicitanţii de ajutor de stat.

"Mai exact, se elimină obligativitatea ataşării, la cererea iniţială de solicitare de ajutor de stat, a copiilor contractelor de prestări de servicii încheiate între prestatori şi beneficiari, urmând ca solicitantul să fie obligat să le pună la dispoziţia persoanelor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu" care efectuează inspecţii", precizează sursa citată.

De asemenea, întrucât termenul de depunere a cererii de plată de 30 de zile lucrătoare de la încheierea lunii/trimestrului pentru care se solicită ajutorul de stat întârzie mult efectuarea plăţii, iar prestatorii întâmpină dificultăţi în asigurarea resurselor financiare pentru efectuarea serviciilor, se reduce acest termen la 20 de zile lucrătoare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO