1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

News

Creştere a numărului cazurilor de Ebola în Guineea şi Sierra Leone - OMS

Guineea şi Sierra Leone au cunoscut săptămâna trecută o creştere puternică a numărului cazurilor de Ebola, a informat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), subminând speranţele într-un regres al epidemiei ucigaşe, scrie AFP.

21 mai, 2015 | Agerpres

Săptămâna care s-a încheiat duminică 'a cunoscut cea mai severă creştere pe şapte zile a cazurilor confirmate de Ebola dintr-o perioadă de o lună', a declarat agenţia Naţiunilor Unite în ultimul său bilanţ.

În cursul săptămânii, au fost raportate 35 de noi cazuri în Guineea şi Sierra Leone, faţă de numai nouă în săptămâna precedentă, scrie Agerpres.

Virusul, potrivit celui mai nou bilanţ, a infectat în total 26.933 de persoane şi a făcut 11.120 de morţi, în principal în Guineea şi Sierra Leone, dar şi în Liberia vecină, care, totuşi, a fost declarată scăpată de maladie, pe 9 mai.

Guineea, unde epidemia a debutat în decembrie 2013, a fost cea mai afectată săptămâna trecută, cu 27 de noi cazuri raportate, faţă de şapte cu o săptămână mai devreme.

Sierra Leone, care părea să se îndrepte în aceeaşi direcţie ca Liberia, a văzut numărul cazurilor majorându-se de la două la opt.

Progresia din aceste ţări pune capăt la trei săptămâni consecutive de scădere a unor noi cazuri înregistrate, potrivit OMS.

De asemenea, pentru prima dată în cinci săptămâni un cadru medical, care lucra la un centru de tratament pentru Ebola din apropiere de Freetown, capitala Liberiei, a fost declarat pozitiv la febra hemoragică, a adăugat agenţia.

De la declanşarea epidemiei, 869 de cadre medicale au fost lovite de virus, iar 507 dintre aceştia au murit, conform datelor publicate de OMS.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO