Creştere a numărului cazurilor de Ebola în Guineea şi Sierra Leone – OMS

Guineea şi Sierra Leone au cunoscut săptămâna trecută o creştere puternică a numărului cazurilor de Ebola, a informat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), subminând speranţele într-un regres al epidemiei ucigaşe, scrie AFP.
Economica.net - joi, 21 mai 2015, 04:21
Creştere a numărului cazurilor de Ebola în Guineea şi Sierra Leone - OMS

Săptămâna care s-a încheiat duminică ‘a cunoscut cea mai severă creştere pe şapte zile a cazurilor confirmate de Ebola dintr-o perioadă de o lună’, a declarat agenţia Naţiunilor Unite în ultimul său bilanţ.

În cursul săptămânii, au fost raportate 35 de noi cazuri în Guineea şi Sierra Leone, faţă de numai nouă în săptămâna precedentă, scrie Agerpres.

Virusul, potrivit celui mai nou bilanţ, a infectat în total 26.933 de persoane şi a făcut 11.120 de morţi, în principal în Guineea şi Sierra Leone, dar şi în Liberia vecină, care, totuşi, a fost declarată scăpată de maladie, pe 9 mai.

Guineea, unde epidemia a debutat în decembrie 2013, a fost cea mai afectată săptămâna trecută, cu 27 de noi cazuri raportate, faţă de şapte cu o săptămână mai devreme.

Sierra Leone, care părea să se îndrepte în aceeaşi direcţie ca Liberia, a văzut numărul cazurilor majorându-se de la două la opt.

Progresia din aceste ţări pune capăt la trei săptămâni consecutive de scădere a unor noi cazuri înregistrate, potrivit OMS.

De asemenea, pentru prima dată în cinci săptămâni un cadru medical, care lucra la un centru de tratament pentru Ebola din apropiere de Freetown, capitala Liberiei, a fost declarat pozitiv la febra hemoragică, a adăugat agenţia.

De la declanşarea epidemiei, 869 de cadre medicale au fost lovite de virus, iar 507 dintre aceştia au murit, conform datelor publicate de OMS.

Te-ar mai putea interesa și
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constând în 224.640 doze va sosi luni, 8 martie, în România, vaccinurile urmând a fi livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni,...
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.288 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, ...
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
Numărul persoanelor care au optat pentru transportul aerian de pasageri a scăzut anul trecut cu 69%, de la 23.193.300 pasageri ...
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Operatorul privat de transport feroviar Sofrans va introduce trenuri către Constanța în mai puțin de două luni, iar ...