1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Extern

UPDATE Bursele şi petrolul, în revenire puternică. Surpriză de proporţii în SUA: economia a crescut cu 3,7% în trimestrul doi

Preţul petroluilui pentru piaţa americană a crescut, joi, cu peste 4,5%, revenind peste pragul psihologic de 40 de dolari pe baril, pe fondul avansului puternic al burselor din Asia şi Europa. Atmosfera pozitivă de pe pieţele financiare a fost generată de revenirea bursei din China, care a închis în urcare cu 5,3%, investitorii pariind că ultimele măsuri monetare adoptate de Beijing vor da roade.

27 aug, 2015 | ECONOMICA.net
(update 27 aug, 2015 15:51) Statele Unite revizuiesc datele privind creşterea economică din T2 de la 2,3% la 3,7%
Surpriză majoră pentru pieţele financiare. Datele oficiale privind creşterea economică a SUA în trimestrul al doilea au fost revizuite de la plus 2,3% la plus 3,7%, în principal datorită consumului populaţiei, încurajat de scăderea şomajului, creşterea preţurilor locuinţelor şi scăderii preţurilor carburanţilor. Niciun economist nu a anticipat revizuirea cu o marjă atât de largă, notează Bloomberg. Datele publicate joi după-amiază de Departamentul Comerţului din SUA vor accelera cu siguranţă creşterile de peste zi ale pieţelor financiare şi burselor de mărfuri.

Preţul petrolului Brent, de referinţă în Europa, a avansat joi cu peste 4%, la 44,88 dolari pe baril, fiind tranzacţionat în cursul zilei la un maxim de 45,12 dolari pe baril, potrivit datelor Bloomberg. Cotaţia WTI, de referinţă în SUA, a avansat totodată cu peste 4,5%, la un maxim de 40,49 dolari pe baril.

Bursele vest-europene sunt în urcare cu peste 2%, datorită optimismului generat de creşterea puternică a pieţei de la Shanghai. Indicele Nikkei al bursie de la Tokyo a închis joi pe plus cu 1%.

Moneda euro s-a depreciat cu 0,15% faţă de dolar, în timp ce yenul japonez a urcat cu 0,29%.


Creşterea puternică a preţurilor petrolului a fost antrenată şi de setul de date privind stocurile de crud din SUA, care au scăzut în ultima săptămână.

Cotaţiile barilului au atins luni cele mai reduse valori de la recesiunea globală de la începutul anului 2009, dar au recuperat pierderea în zilele care au urmat. Preţul petrolului este cu peste 50% sub nivelul din vara anului trecut. ECONOMICA.NET a explicat aici de ce s-a prăbuşit cotaţia ţiţeiului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO