Creșterea din martie a pieței auto americane dă speranțe producătorilor

Ca și în majoritatea statelor europene, luna martie a fost una bună pentru piața auto din SUA. Mari companii precum GM, Ford, FCA sau Toyota se tem însă de impactul crizei semiconductorilor.
Robert Stan - vin, 02 apr. 2021, 16:18
Creșterea din martie a pieței auto americane dă speranțe producătorilor

Producătorii auto au raportat o redresare a vânzărilor pe piaţa din SUA în primul trimestru din 2021, după declinul provocat anul trecut ca efect al pandemiei.

Conform Reuters, criza semiconductorilor şi vremea neobişnuit de rece din februarie au provocat închideri ale fabricilor auto, astfel încât analiştii sunt acum prudenţi în legătură cu ritmul redresării industriei auto în 2021.

„Vânzările auto în martie au crescut, redresarea fiind sprijinită de măsurile de stimulare a economiei SUA şi de reducerea cererii în februarie, din cauza vremii nefavorabile. Totuşi, cererea ar putea deveni volatilă în următoarele luni, din cauza problemelor de producţie”, a apreciat Chris Hopson, analist al IHS Markit.

Cel mai mare producător auto american, General Motors (GM), a anunţat că vânzările pe piaţa din SUA în primul trimestru din 2021 au urcat cu 4%, la 642.250 vehicule, pe fondul majorării cererii pentru SUV-urile Escalade şi Encore.

GM se aşteaptă ca cererea auto în Statele Unite să rămână „solidă” anul acesta, pe fondul creşterii încrederii consumatorilor, al majorării cheltuielilor de consum, în urma planului de stimulare a economiei, al redeschiderii economiei şi al succesului campaniei de vaccinare.

Livrările Ford pe piaţa americană au înregistrat în primele trei luni din acest an un avans de 1%, la 521.334 vehicule.

Fiat Chrysler, subsidiara grupului auto Stellantis, a raportat o creştere a vânzărilor pe piaţa din SUA în primul trimestru din 2021 de 5%, la 469.651 vehicule, datorită majorării cererii pentru camionete şi SUV-uri.

Grupul nipon Toyota a anunţat că vânzările pe piaţa din SUA în primul trimestru din 2021 au urcat cu aproape 22%, la 603.066 vehicule, în timp ce grupul sud-coreean Hyundai Motor a înregistrat un avans de 28%, la 167.130 unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
ANM: Cod portocaliu de de caniculă pentru București și județele din sudul țării
ANM: Cod portocaliu de de caniculă pentru București și județele din sudul țării
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de căldură şi disconfort termic, fenomene ce vor alterna cu perioade de......
Donald Trump a făcut presiuni asupra Departamentului Justiției ca să declare fraudate alegerile prezidențiale americane de anul trecut
Donald Trump a făcut presiuni asupra Departamentului Justiției ca să declare fraudate alegerile prezidențiale americane ...
Fostul preşedinte american Donald Trump a făcut presiuni asupra Departamentului de Justiţie american pentru ca acesta ...
Autostrada Brașov – Făgăraș: A fost anunțat câștigătorul licitației pentru proiectare
Autostrada Brașov – Făgăraș: A fost anunțat câștigătorul licitației pentru proiectare
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat câștigătorul licitației pentru proiectarea ...
Orașul australian Brisbane intră în lockdown strict pentru a evita o recrudescență a pandemiei
Orașul australian Brisbane intră în lockdown strict pentru a evita o recrudescență a pandemiei
O carantină strictă de trei zile va intra în vigoare sâmbătă după-amiază în Brisbane, al treilea oraş ca mărime ...