1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Creşterea economiei SUA, afectată de încetinirea pe plan global şi de evoluţiile interne - Fed

Economia SUA a fost afectată în primele săptămâni din acest an de încetinirea creşterii pe plan global şi de cele 35 de zile de shutdown (închiderea parţială a administraţiilor federale), dar expansiunea continuă, pe fondul înăspririi pieţei forţei de muncă, se arată în studiul "Cartea bej", publicat miercuri de Rezerva Federală a SUA (Fed), transmit AP şi Reuters.

07 mar, 2019 | Agerpres

Studiul se bazează pe informaţiile colectate de cele 12 districte regionale ale Fed.

"Activitatea economică a continuat să se extindă spre sfârşitul lunii ianuarie şi în luna februarie", chiar dacă Fed este îngrijorată de o posibilă încetinire. Ritmul de creştere al economiei a fost "uşor spre moderat" în 10 din cele 12 districte regionale ale Fed, fiind raportată "o stagnare a condiţiilor economice în Philadelphia şi St. Louis", apreciază Rezerva Federală a SUA.

Instituţia este îngrijorată de încetinirea cheltuielilor de consum, în urma condiţiilor de creditare mai dure, de efectele tarifelor şi ale tensiunilor comerciale asupra oamenilor de afaceri şi de activitatea economică mai lentă din industrie, turism, retail şi sectorul imobiliar, în urma shutdown-ului.

Totuşi, apreciază Fed, au continuat creşterile de salarii, s-a majorat numărul locurilor de muncă, iar inflaţia a crescut într-un ritm "modest către moderat" în primele săptămâni din acest an.

Informaţiile din "Cartea bej" vor fi folosite la următoarea şedinţă de politică monetară a Fed, din 19-20 martie, unde se va decide ce se va întâmpla cu rata dobânzii. Analiştii se aşteaptă la menţinerea ratei dobânzii.

În ianuarie, Comitetul de politică monetară al Fed a decis să menţină dobânda de referinţă în intervalul 2,25% - 2,5%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO