1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Creşterea economiei Turciei a încetinit la 2,9% în 2014

Avansul economiei în Turcia a continuat să încetinească în 2014 când Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere anuală de 2,9%, sub ţinta Guvernului, a anunţat marţi Institutul de Statistică din Turcia, cu două luni înaintea alegerilor legislative din 7 iunie, transmite AFP.

31 mar, 2015 | Agerpres

Potrivit datelor statistice, Produsul Intern Brut al Turciei a crescut cu 2,6% în ultimul trimestru al anului trecut, rezultând un avans de 2,9% pe întregul an 2014. Comparativ, în 2013 economia turcă a înregistrat un avans de 4,1%.

Ţinta oficială de creştere pentru 2014 a Guvernului de la Ankara a fost de 4% dar în luna septembrie a anului trecut a fost revizuită în jos la 3,3% din cauza înrăutăţirii conjuncturii internaţionale dar şi a conflictelor din Siria şi Irak. Pentru acest an, Guvernul turc mizează pe o creştere de 4%, urmată de un avans de 5% în 2016 şi 2017.

'Turcia este în creştere în pofida trendului slab din economia globală, încetinirea principalului nostru partener comercial (Uniunea Europeană) şi tensiunile geopolitice', a declarat ministrul turc de Finanţe, Mehmet Simsek, într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.

Performanţele economice ale Turciei, care au încetinit în ultimii ani după ce în primii ani ai acestui deceniu au înregistrat creşteri spectaculoase, sunt în atenţia analiştilor în acest an în condiţiile în care ţara deţine preşedinţia G20.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO