1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Creşterea economiei Ungariei a încetinit peste aşteptări în trimestrul doi

Ritmul de creştere al economiei Ungariei s-a situat sub estimările analiştilor în trimestrul II din 2015, din cauza declinului producţiei agricole, arată datele publicate, vineri, de Oficiul Central de Statistică (KSH), transmite Bloomberg.

14 aug, 2015 | Agerpres

În perioada aprilie - iunie 2015, PIB-ul Ungariei a înregistrat un avans anual de 2,7%, fiind pentru prima dată în ultimele şapte trimestre când ritmul expansiunii a fost sub 3%. Analiştii se aşteptau la un avans de 3,2%, după ce, în primele trei luni din acest an, creşterea a fost de 3,5%. Vineri, Oficiul European pentru Statistică (Eurostat) a estimat o creştere de 2,4% pentru Ungaria în trimestrul II din 2015.

Conform datelor preliminare ale KSH, economia Ungariei a înregistrat o creştere de 0,5% în trimestrul doi din 2015, comparativ cu precedentele trei luni.

Scăderea producţiei agricole nu a compensat majorarea producţiei auto la fabricile din Ungaria deţinute de producătorii auto străini, de exemplu Daimler AG.

PIB-ul Ungariei ar urma să înregistreze anul acesta un avans de peste 3%, dar analiştii se aşteaptă la o încetinire în 2016, din cauza utilizării mai reduse a fondurilor europene.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO