Creșterea vânzărilor din al doilea trimestru a majorat valoarea de piață a Tesla

Acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 7% imediat după ce producătorul american de mașini electrice a anunțat creșterea vânzărilor din al doilea trimestru al anului.
Robert Stan - mar, 04 iul. 2023, 15:28
Creșterea vânzărilor din al doilea trimestru a majorat valoarea de piață a Tesla

Tesla a anunţat livrarea unui număr record de vehicule în al doilea trimestru din 2023, depăşind estimările analiștilor. Creșterea a venit ca urmare a reducerilor de preţ şi a subvenţiilor alocate de guvernul SUA.

În perioada aprilie – iunie 2023, compania condusă de Elon Musk a livrat 466.140 vehicule, în creştere cu 10% faţă de trimestrul precedent şi cu nu mai puțin de 83% faţă de anul trecut. Analiştii se aşteptau ca Tesla să livreze „doar” 445.000 de maşini.

Pe lângă creșterea vânzărilor este important de menționat că Tesla a reușit să reducă decalajul dintre numărul de mașini produse și livrări. Astfel, în al doilea trimestru al anului acesta a fost de 13.560 de unități, în scădere de la 17.933 în primele trei luni din 2023.

„Reducerile de preţ au fost o mişcare inteligentă a Tesla şi au avut succes în special pe piaţa chineză. Ne aşteptăm la creşterea marjelor de profit în următoarele trimestre”, consideră Dan Ives, analist la Wedbush Securities.

Grație anunțului privind creșterea vânzărilor, acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 7%, iar valoarea de piață a mărcii s-a majorat cu aproximativ 57 de miliarde de dolari, până la 887 de miliarde USD. Ajunse la 277 de dolari, acțiunile deja și-au dublat valoarea în 2023, crescând mult peste prețurile-țintă stabilite de analiști.

„Reducerile de prețuri ale Tesla funcționează. Creșterea medie a livrărilor în ultimele șapte trimestre a fost de 50%”, menționează și Gene Munster, managing partner la Deepwater Asset Management.

Conform Reuters, cel puțin opt analiști și-au ridicat estimările privind valoarea-țintă a acțiunilor Tesla, mulți spunând că ținta anuală de livrări a Tesla, de aproximativ 1,8 milioane de vehicule, pare acum conservatoare. Asta pentru că în prima jumătate a anului compania a trimis deja clienților aproximativ jumătate din totalul estimat.

„Întrebarea cheie pentru investitori este care ar putea fi marjele. Continuăm să credem că Tesla va trebui să scadă în continuare prețurile în acest an și/sau anul viitor pentru a-și atinge obiectivele de volum, presând progresiv marjele”, este părerea lui Toni Sacconaghi, analist Bernstein.

După primul trimestru din 2023 Tesla a raportat o marjă brută de 19,3%, iar analiștii de pe Wall Street se așteaptă ca acesta să scadă în al doilea trimestru la 18,6%. Marha reală va fi însă cunoscută abia pe 19 iulie când este așteptat raportul financiar al companiei pentru perioada aprilie – iunie.

Citește și:
– Musk și Zuckerberg sunt miliardarii ale căror averi au crescut cel mai mult în primele șase luni din 2023
– Dacia Spring, locul 7 în clasamentul electricelor vândute în Europa. Tesla Model Y, lider autoritar

Te-ar mai putea interesa și
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau turul piețelor din București
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau ...
Wizz Air a lansat WIZZ Experiences, un nou serviciu auxiliar, în parteneriat cu Coras, cel mai mare furnizor online de bilete pentru evenimente și activități de top disponibile prin intermediul......
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare.
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...