Creşteri ale afacerilor în comerţul cu auto-moto, dar şi în serviciile prestate populaţiei, în primele 7 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele şapte luni ale anului în curs, faţă de perioada similară din 2013, atât ca serie brută, cu 2,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,7%, iar volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 4,1% fiecare.
Economica.net - mie, 10 sept. 2014, 10:53

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, date miercuri publicităţii, în luna iulie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 4,1% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat faţă de luna precedentă ca serie brută cu 5% şi ca serie ajustată cu 0,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată 6,8% fiecare. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut atât ca serie brută cu 2,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,4%.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2014, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 2,9%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (6%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (3,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (0,9%). Activităţile provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 1,6%.

În perioada de referinţă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 2,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele şapte luni ale anului în curs, a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,1% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, provenită de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (8,9%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (5,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (3,8%) şi activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (1,4%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 4,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în cele şapte luni, a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,1% mai mare comparativ cu perioada similară din 2013.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 4,1%, datorată creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (12,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (5,1%) şi comerţul cu autovehicule (1,7%). Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, precum şi întreţinerea şi repararea motocicletelor (9,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna iulie 2014 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creştere cu 5%, datorată creşterilor înregistrate la agenţiile turistice şi tur-operatorilor (14,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (5,1%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (2,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (0,8%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (0,3%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2014 faţă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 0,4%.

În iulie 2014 comparativ cu iulie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o creştere cu 6,8%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (12,7%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (5,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (0,7%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, dar şi întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 0,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2014 a înregistrat pe total o creştere cu 6,8% faţă de luna iulie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,1% mai mică comparativ cu luna iulie 2013, provenită în principal de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-21,3%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-3,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,2%).

Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (4,8%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (4,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2014 a scăzut cu 2,4% comparativ cu luna iulie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
BAT și Philip Morris România salută decizia Ministerului de Finanțe de a face public proiectul de Ordonanță de Urgență care include în categoria produselor accizabile toate produsele cu......
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig ...
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...