Creşteri ale afacerilor în comerţul cu auto-moto, dar şi în serviciile prestate populaţiei, în primele 7 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele şapte luni ale anului în curs, faţă de perioada similară din 2013, atât ca serie brută, cu 2,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,7%, iar volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 4,1% fiecare.
Economica.net - mie, 10 sept. 2014, 10:53

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, date miercuri publicităţii, în luna iulie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 4,1% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat faţă de luna precedentă ca serie brută cu 5% şi ca serie ajustată cu 0,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată 6,8% fiecare. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut atât ca serie brută cu 2,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,4%.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2014, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 2,9%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (6%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (3,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (0,9%). Activităţile provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 1,6%.

În perioada de referinţă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 2,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele şapte luni ale anului în curs, a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,1% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, provenită de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (8,9%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (5,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (3,8%) şi activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (1,4%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 4,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în cele şapte luni, a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,1% mai mare comparativ cu perioada similară din 2013.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 4,1%, datorată creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (12,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (5,1%) şi comerţul cu autovehicule (1,7%). Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, precum şi întreţinerea şi repararea motocicletelor (9,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna iulie 2014 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creştere cu 5%, datorată creşterilor înregistrate la agenţiile turistice şi tur-operatorilor (14,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (5,1%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (2,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (0,8%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (0,3%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2014 faţă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 0,4%.

În iulie 2014 comparativ cu iulie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o creştere cu 6,8%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (12,7%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (5,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (0,7%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, dar şi întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 0,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2014 a înregistrat pe total o creştere cu 6,8% faţă de luna iulie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,1% mai mică comparativ cu luna iulie 2013, provenită în principal de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-21,3%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-3,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,2%).

Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (4,8%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (4,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2014 a scăzut cu 2,4% comparativ cu luna iulie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Scade numărul de infectări cu SARS-CoV-2. 4.684 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore, cu 1.026 mai puține față de ziua precedentă
Scade numărul de infectări cu SARS-CoV-2. 4.684 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore, cu 1.026 mai puține ...
Un număr de 4.684 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 1.026 mai puţine faţă de ziua anterioară, a anunţat, sâmbătă, Ministerul......
Hidroelectrica scoate la închiriere locuințe
Hidroelectrica scoate la închiriere locuințe
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al țării, a lansat un anunț de închiriere a unor locuințe ...
Evoluție modestă a lucrărilor pentru construirea centurii de sud a Timișoarei, în ciuda avertizărilor transmise de Grindeanu privind rezilierea contractului
Evoluție modestă a lucrărilor pentru construirea centurii de sud a Timișoarei, în ciuda avertizărilor transmise de ...
Constructorul de pe şantierul centurii ocolitoare de sud a municipiului Timişoara, Tirrena Scavi, continuă lucrările ...
IGPF: Aproape 346.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore
IGPF: Aproape 346.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore
Aproximativ 345.900 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 83.440 mijloace de transport, au efectuat ...