1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

News

Crimeea: Baza ucraineană din Feodosia, luată cu asalt, de forţele ruse - oficial ucrainean

Trupele ruse au luat cu asalt luni dimineaţă, în zori, baza unei unităţi de infanterie a marinei ucrainene din Feodosia (Crimeea), în urma unui atac în care câţiva militari loiali Kievului au fost răniţi, iar alţii au fost luaţi prizonieri, a scris pe contul său de pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Vladislav Selezniov, informează EFE, citând publicaţia electronică Ukrainska Pravda.

24 mar, 2014 | Agerpres

Atacul a fost lansat după refuzul puşcaşilor marini de a-şi abandona baza şi de a preda armele.

De la ora locală 04.30, în zona bazei din Feodosia s-au auzit împuşcături, în timp ce un elicopter militar a survolat baza, iar în jurul orei 05.00 a început asaltul.

În operaţiune au fost implicate blindate uşoare şi elicoptere de tipul MI-24 şi MI-8, după cum informează agenţia de presă ucraineană Unian.

Trei camioane transportând soldaţi ucraineni, legaţi la mâini, au părăsit baza două ore mai târziu.

Marinarii ucraineni din Feodosia încărcaseră înainte armele şi muniţiile în camioane şi aşteptau un ordin de la Kiev pentru a părăsi Crimeea.

Nu există informaţii privitoare la o eventuală rezistenţă armată din partea unităţii de infanterie a marinei ucrainene, care a fost atacată de forţele ruse din Feodosia, relevă AFP.

Potrivit Ukrainska Pravda, între 60 şi 80 de puşcaşi marini au fost transportaţi de pe teritoriul bazei şi sunt ameninţaţi cu dosare penale.

Forţele ruse şi proruse au ocupat în ultimele zile, fără luptă, mai multe baze ucrainene în Crimeea şi au confiscat mai multe nave ale flotei ucrainene, dintre care cele mai multe îşi au baza în porturi din peninsula de acum ataşată Rusiei.

'Situaţia în Crimeea este complexă. Ştiţi că în ultimele zile, au fost blocate şi apoi confiscate nave /de către ruşi/, în pofida faptului că toţi comandanţii au avut ordin să utilizeze armele din dotare', a recunoscut duminică ministrul ucrainean al apărării Igor Teniuh.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO