1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Crimeea: Cartierul general al marinei ucrainene din Sevastopol, luat cu asalt

Miliţiile proruse au ocupat miercuri dimineaţă sediul marinei ucrainene la Sevastopol, capitala Crimeii, fără să tragă niciun foc de armă, a declarat pentru France Presse Serghii Bogdanov, purtător de cuvânt al marinei ucrainene.

19 mar, 2014 | Agerpres

'Sunt aproximativ 200 (de membri ai miliţiilor proruse), dintre care unii cu cagule. Ei nu sunt înarmaţi şi nu au tras focuri de armă împotriva noastră. Ofiţerii s-au baricadat în interior', a afirmat acesta.

Anterior, agenţia de presă Unian, citându-l pe şeful Centrului pentru studii politice şi militare din Kiev, Dmitri Tâmciuk, relatase că miliţiile proruse, folosindu-se de femei ca scuturi umane, au luat cu asalt cartierul general al marinei ucrainene din Sevastopol.

În acelaşi timp, agenţia de presă Interfax relatează că sute de locuitori ai Sevastopolului au intrat pe teritoriul sediului central al marinei ucrainene şi au cerut conducerii să elibereze zona.

'Câteva sute de activişti cu drapele ruse au demolat baricadele la intrarea în cartierul general al marinei ucrainene şi au intrat în complexul militar, cerându-le celor aflaţi înăuntru să depună armele şi să părăsească teritoriul, care este de acum rusesc', a declarat un oficial din conducerea marinei Ucrainei.

În prezent, grupul de activişti poartă negocieri cu Serghei Gaiduk, comandantul marinei ucrainene din Sevastopol.

Nava americană Truxtun începe un exerciţiu militar de o zi în Marea Neagră

La faţa locului s-a deplasat comandantul Flotei Rusiei din Marea Neagră, viceamiralul Aleksandr Vitko, pentru a negocieri, informează la rândul său agenţia de presă ITAR-TASS. Unii dintre activişti au arborat drapelul Rusiei pe clădirea care găzduieşte cartierul general al marinei ucrainene din Sevastopol.

Nava militară americană USS Truxtun începe un exerciţiu militar de o zi în Marea Neagră, împreună cu forţele navale România şi Bulgaria, transmite miercuri Reuters, care citează Marina americană.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat marţi cu liderii proruşi ai Crimeii tratatul de anexare a Republicii Crimeea la Federaţia Rusă, în care Sevastopolul a intrat ca nou subiect, cu statut de oraş de importanţă federală.


Ministrul ucrainean al apărării, Ihor Teniuk, a declarat tot miercuri că unităţile armatei Ucrainei din Crimeea nu se retrag din peninsulă, în pofida semnării acestui acord, nerecunoscut de Kiev.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO