1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

Crimeea: Nu exista o solutie "pe termen scurt" - oficial german

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a apreciat marti ca nu exista o solutie 'pe termen scurt' în privinta conflictului teritorial dintre Rusia si Ucraina pe problema Crimeii, transmite AFP.

02 apr, 2014 | Agerpres

'Nu suntem în situatia de a putea rezolva acest conflict pe termen scurt', a declarat Steinmeier în cadrul unei conferinte de presa, la care au fost prezenti si omologii sai din Franta si Polonia, respectiv Laurent Fabius si Radoslaw Sikorski, cu care s-a întâlnit în cadrul asa-numitului format de cooperare 'Triunghiul de la Weimar'.

'Pozitiile sunt foarte îndepartate', a adaugat Steinmeier, evocând o Rusie care trateaza Crimeea ca parte a teritoriului sau si comunitatea internationala care, în marea sa majoritate, considera anexarea peninsulei din sudul Ucrainei o actiune ce încalca dreptul international.

Între altele, Steinmeier a apreciat ca îsi poate imagina o cooperare strânsa între Kiev si Alianta Nord-Atlantica, dar ca, 'personal, ca ministrul de externe, nu vede perspectiva aderarii Ucrainei ca membra a NATO'.

La Kiev, în contextul dorintei noilor autoritati de a se apropia de Alianta, parlamentul ucrainean a aprobat marti desfasurarea unor manevre militare comune cu tari membre NATO si UE, manevre ce vor avea loc din mai pâna în octombrie pe teritoriul sau, inclusiv în apele Marii Negre

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO