Cristian Rigu, Mazda: Am reușit o evoluție bună în România. Ne așteptăm la creștere

Cristian Rigu, Country Manager Mazda România, consideră că, în pofida tuturor provocărilor, Mazda a avut o evoluție bună a vânzărilor în România.
Robert Stan - mie, 25 ian. 2023, 22:08
Cristian Rigu, Mazda: Am reușit o evoluție bună în România. Ne așteptăm la creștere

Conform lui Cristian Rigu, Country Manager Mazda România, „în pofida tuturor provocărilor care au continuat să pună la încercare industria auto în 2022, am reușit să avem o evoluție bună a vânzărilor Mazda în România. Este meritul gamei de modele actualizate periodic, a noii Mazda CX-60 PHEV dar și a partenerilor noștri din piață. Podiumul este din nou adjudecat de Mazda CX-30, Mazda3 și Mazda CX-5, însă noua Mazda CX-60 se remarcă prin 150 de vehicule vândute în mai puțin de 4 luni. Ne așteptăm ca acest rezultat să crească anul acesta, odată cu completarea gamei de motorizări Mazda CX-60 cu noul motor e-Skyactiv D diesel de generație nouă, cu șase cilindri în linie și Mild-Hybrid”.

Vânzările Mazda România au totalizat 2.468 de unități pe parcursul anului 2022, marcând o evoluție față de 2021 când s-au comercializat 2.462 de autovehicule. SUV-ul compact Mazda CX-30 a fost și în acest an cel mai vândut model, cu 887 de unități livrate câtre clienții din România.

Similar cu anul anterior, Mazda3 și Mazda CX-5 au completat topul celor mai vândute modele cu 596, respectiv 453 de unități comercializate. Deși a fost lansat în toamnă, modelul CX-60, primul PHEV (plug-in hybrid) de la Mazda și cel care marchează debutul mărcii în segmentul premium, a fost livrat deja către 150 de clienți.

Anul 2022 a marcat pentru Mazda un alt moment important, prin extinderea garanției la șase ani în limita a 150.000 de km pentru toată gama de modele, în timp ce bateriile de mare tensiune din echiparea Mazda MX-30 și Mazda CX-60 beneficiază de garanție de opt ani în limita a 160.000 de km.

Conform planurilor dezvăluite de oficialii Mazda, la nivel mondial compania vizează o accelerare a electrificării astfel încât, până în 2030, un sfert dintre produsele sale să fie complet electrice, iar toate celelalte modele să fie electrificate într-o anumită formă.

Totodată, în noiembrie 2023, Mazda a anunțat investiții de 10,6 miliarde de dolari și parteneriate care au rolul de a susține electrificarea gamei.

Astfel, în domeniul bateriilor pentru viitoarele vehicule electrice, Mazda va colabora cu chinezii de la Envision AESC Group. De asemenea, în cel al semiconductorilor cu carbură de siliciu cu grupul japonez Rohm, iar sistemele de acționare electrică vor fi rezultatul unui joint-venture, numit MHHO Electric Drive, cu furnizorii Ondo, Hiroshima Aluminium Industry și Hirotec.

Un alt proiect, numit Mazda Imasen Electric Drive, va dezvolta invertoarele necesare mașinilor electrice. Va fi o afacere deținută cu părți egale (50% – 50%) de Mazda Motors și Imasen Electric Industrial. În fine, noi motoare electrice vor fi produse de producătorul auto japonez împreună cu MCF Electric Drive, Fukuta Electric & Machinery și Chuo Kaseihin.

Te-ar mai putea interesa și
Producătorii şi operatorii economici – obligaţi să raporteze stocurile la produsele agricole şi alimentare
Producătorii şi operatorii economici – obligaţi să raporteze stocurile la produsele agricole şi alimentare
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care producătorii agricoli şi operatorii economici sunt obligaţi să raporteze lunar stocurile la produsele agricole şi......
Proiect adoptat: Termenul de valabilitate al poliţelor de asigurare/reasigurare în cazul falimentului societăţilor – prelungit la 150 de zile
Proiect adoptat: Termenul de valabilitate al poliţelor de asigurare/reasigurare în cazul falimentului societăţilor – ...
 Termenul de valabilitate al poliţelor de asigurare încheiate de societăţile de asigurare/reasigurare împotriva cărora ...
ONRC: 15.700 de firme şi-au suspendat activitatea în 2022
ONRC: 15.700 de firme şi-au suspendat activitatea în 2022
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în 2022 a fost de 15.700, în creştere cu 20,58% comparativ cu anul ...
Justiţia europeană a anulat decizia CE de validare a ajutoarelor acordate Wizz Air de aeroportul Timişoara
Justiţia europeană a anulat decizia CE de validare a ajutoarelor acordate Wizz Air de aeroportul Timişoara
Tribunalul General al Uniunii Europene a anulat miercuri o decizie anterioară a Comisiei Europene care a validat ajutoarele ...