Criza Coronavirus: Situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 în statele vecine României

Numărul persoanelor din Bulgaria confirmate cu COVID-19 a ajuns joi la 422, în creştere cu 23 faţă de ziua anterioară, a anunţat celula guvernamentală de criză de la Sofia, informează novinite.com.
Economica.net - joi, 02 apr. 2020, 07:29
Criza Coronavirus: Situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 în statele vecine României

În spitalele bulgare sunt internaţi 207 pacienţi cu COVID-19, dintre care 18 se află la terapie intensivă.

Cele mai multe cazuri de infectare sunt la Sofia (254), Plovdiv (26), Varna şi Burgas (câte 20).

Guvernul de la Sofia a decis miercuri să propună parlamentului prelungirea până la 13 mai a stării de urgenţă introduse în luna martie pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Starea de urgenţă a fost introdusă iniţial în Bulgaria pentru 30 de zile. Măsura a fost aprobată de parlamentul de la Sofia la 13 martie. Autorităţile bulgare depun eforturi pentru a reduce propagarea virusului SARS-CoV-2 şi susţin că presiunea de pe sistemul medical poate fi redusă prin măsurile de distanţare socială, aşa cum arată concluziile celulei guvernamentale de criză.

Aceasta apreciază că în săptămânile următoare, când sistemele de sănătate ale statelor Uniunii Europene îşi vor atinge capacitatea maximă, riscul rămâne moderat dacă ţările membre pun în practică măsuri riguroase şi eficiente.

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 creşte gradual, ajungând joi dimineaţă la 585; numărul persoanelor decedate este de 21.

În carantină se află 59 de persoane. Până acum în Ungaria 42 de pacienţi s-au vindecat complet. Autorităţile medicale au efectuat până în prezent 16.401 teste.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunţat că punctele de trecere a frontierei ungaro-slovene de la Bajansenye şi Ketvolgyi au fost redeschise joi dimineaţă pentru cetăţenii ungari şi sloveni, informează MTI.

Toate punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Slovenia fuseseră închise la jumătatea lunii martie, în cadrul restricţiilor decise de Budapesta pentru a limita propagarea COVID-19. ”Acest lucru a cauzat probleme grave pentru localnicii din regiunile Rabavidek şi Muravidek întrucât mulţi dintre ei făceau naveta de cealaltă parte a graniţei şi unii au culturi de viţă-de-vie în ţara vecină”, a explicat pe Facebook şeful diplomaţiei ungare.

La Chişinău, deputaţii moldoveni se întrunesc joi într-o şedinţă plenară în care premierul Ion Chicu va prezenta proiectul de măsuri de sprijin în contextul stării de urgenţă instituite din cauza epidemiei COVID-19 prin care guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa parlamentului.

Executivul condus de Ion Chicu şi-a asumat miercuri răspunderea pentru mai multe măsuri de susţinere financiară a populaţiei şi a întreprinderilor care au fost nevoite să-şi sisteze activitatea în perioada stării de urgenţă.

Potrivit Radio Chişinău, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus creşte semnificativ în Republica Moldova. Ministrul sănătăţii Viorica Dumbrăveanu a anunţat miercuri seară că au fost confirmate 423 de cazuri de infectare cu SARS.CoV-2. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la cinci, după ce miercuri a fost înregistrat un nou deces în regiunea transnistreană.

Conform site-ului covid19.rs, până miercuri seară, numărul de persoane testate pozitiv cu SARS-CoV-2 în Serbia era de 1060.

Institutul Torlak din Belgrad a testat până miercuri la prânz 4371 de persoane eligibile (situate în zona de transmitere intensă a virusului şi prezenţa simptomelor de infectare a tractului respirator).

Guvernul ucrainean a anunţat, la rândul său, măsuri mai stricte pentru a încerca să reducă propagarea noului coronavirus. În timpul carantinei, care va dura până la 24 aprilie pe întregul teritoriu al Ucrainei, sunt interzise prezenţa în locuri publice fără a purta măşti sanitare, deplasarea în grupuri mai mari de două persoane cu excepţia cazurilor de însoţire a copiilor şi prezenţa în locuri publice a persoanelor cu vârste sub 16 ani care nu sunt însoţite de adulţi.

De asemenea, nu vor mai fi permise plimbările în parcuri, zone de recreere, păduri şi pe litoral (cu excepţia plimbării unui animal de companie de către o singură persoană), activităţile din stadioane şi săli sportive şi orice alte activităţi culturale, sportive, religioase, sociale care implică participarea a cel puţin zece persoane. Unele măsuri au fost deja introduse de autorităţile locale.

Centrul de sănătate publică al Ministerului Sănătăţii ucrainean a anunţat că în Ucraina numărul cazurilor confirmate de COVID-19 era miercuri de 669, dintre care 17 fatale; zece pacienţi s-au vindecat complet, relatează site-ul ukrinform.net.

Te-ar mai putea interesa și
Noul președinte al Cehiei anunță că va consolida relațiile dintre țara sa și Taiwan
Noul președinte al Cehiei anunță că va consolida relațiile dintre țara sa și Taiwan
Preşedintele ales al Cehiei, Petr Pavel, s-a angajat luni să întărească legăturile ţării sale cu Taiwanul, după o discuţie la telefon cu preşedintele şi cu ministrul Afacerilor Externe......
Platforma de investiții SeedBlink și firma de brokeraj Goldring au încheiat un parteneriat prin care oferă start-upurilor tech acces la comunitatea de investitori pe BVB
Platforma de investiții SeedBlink și firma de brokeraj Goldring au încheiat un parteneriat prin care oferă start-upurilor ...
SeedBlink, platforma de co-investiții în start-upuri europene de tehnologie, și Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri ...
Conducerea interimară a companiei Romarm va fi asigurată de directorul economic, Florentina Micu, după reținerea de către DNA a directorului general
Conducerea interimară a companiei Romarm va fi asigurată de directorul economic, Florentina Micu, după reținerea de către ...
Conducerea interimară a companiei Romarm va fi asigurată de directorul economic, până la clarificarea situaţiei de fapt, ...
Petre Daea: În privința emisiilor din agricultură, România nu susține scăderea pragului la 150 UVM şi nici sfera de aplicare în care să fie incluse şi bovinele
Petre Daea: În privința emisiilor din agricultură, România nu susține scăderea pragului la 150 UVM şi nici sfera de ...
România nu susţine scăderea pragului la 150 UVM şi nici sfera de aplicare în care să fie incluse şi bovinele, a declarat, ...