Criza Coronavirus – Situaţia cazurilor de COVID-19 în statele vecine României

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus şi cel al deceselor cauzate de COVID-19 creşte constant în ţările vecine României, autorităţile medicale de la Sofia anunţând miercuri seară că în curând va începe testarea în masă a cetăţenilor bulgari, scrie Agerpres.
Economica.net - joi, 16 apr. 2020, 07:29
Criza Coronavirus - Situaţia cazurilor de COVID-19 în statele vecine României

În Ungaria numărul cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns joi la 1.652. În ultimele 24 de ore au decedat opt pacienţi cu COVID-19, iar numărul celor testaţi pozitiv a sporit cu 73, transmite site-ul koronavirus.gov.hu, citat de MTI.

Până în prezent s-au înregistrat 142 de decese cauzate de COVID-19 şi 199 de persoane au părăsit spitalul după ce s-au vindecat. În spitalele ungare sau în carantină la domiciliu se află 12.737 de oameni; până în prezent în Ungaria au fost efectuate 38.489 de teste pentru identificarea infecţiei cu SARS-CoV-2.

Cele mai multe cazuri de infectare se înregistrează în Budapesta (805) şi judeţele Pesta (249) şi Fejer (122).

Epidemia a ajuns în prezent în stadiul de transmitere comunitară, iar numărul real al purtătorilor virusului poate fi mult mai mare decât cel al purtătorilor înregistraţi. Studenţii, pensionarii şi persoanele ce revin din străinătate trebuie să rămână în casă, adaugă site-ul citat.

În Republica Moldova, numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns joi dimineaţă la 47, după anunţul morţii unui bărbat în vârstă de 72 de ani din raionul Cahul, informează Radio Chişinău.

Conform datelor oficiale, în Republica Moldova sunt confirmate 2.049 de cazuri de COVID-19.

Ministrul sănătăţii moldovean, Viorica Dumbrăveanu, a informat că în prezent 195 de persoane infectate cu COVID-19 se află internate în stare gravă. Totodată, 64 de persoane au fost tratate şi externate pe parcursul zilei de miercuri, iar numărul pacienţilor vindecaţi a ajuns la 235 de persoane.

Potrivit ukrinform.net, Centrul de sănătate publică al Ministerului Sănătăţii de la Kiev a anunţat joi dimineaţă, la ora locală 10:00 (07:00 GMT) că în Ucraina numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 4.161, cu 397 noi cazuri faţă de miercuri. Un număr de 116 pacienţi au decedat, iar 186 s-au vindecat.

De la izbucnirea epidemiei, în Ucraina au fost efectuate în total 39.084 de teste PCR în Ucraina.

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 din Ucraina se înregistrează în regiunea Cernăuţi (662), municipiul Kiev (644), regiunile Ivano-Frankovsk (401), Ternopil (333) şi Viniţa (279). Nu sunt disponibile date despre situaţia din Crimeea şi regiunile Doneţk şi Lugansk.

În Bulgaria, numărul persoanelor testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 ajunsese miercuri seara la 747, potrivit novinite.com. În spitalele bulgare sunt internaţi 218 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 31 la terapie intensivă. Cele mai multe cazuri de COVID-19 sunt în Sofia (447), Plovdiv (36), Burgas (27), Smolyan (26), Varna şi Stara Zagora (câte 24). Până în prezent în această ţară au decedat 36 de persoane din cauza COVID-19, vârsta medie a lor fiind 63,8 ani.

Ministrul sănătăţii bulgar Kiril Ananiev a anunţat miercuri seară că va începe testarea în masă a cetăţenilor bulgari. În prezent, Bulgaria are 20.000 de teste PCR, fiind aşteptate noi transporturi şi donaţii.

”Astăzi, raportul Centrului european pentru prevenirea şi controlul bolilor arată că Bulgaria, graţie măsurilor luate, ocupă prima poziţie în privinţa celor mai puţini pacienţi şi al treilea loc ca număr de decese la 100.000 de persoane”, a spus Ananiev.

Datele disponibile pe site-ul covid19.rs arată că până la 15 aprilie, ora locală 15:00, în Serbia erau confirmate 4.873 de cazuri de COVID-19, dintre care 99 fatale (2,03%). În ultimele 24 ore până miercuri după-amiază au fost confirmate 408 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Laboratorul naţional al Institutului Torlak din Belgrad a testat 26.278 de persoane eligibile (situate în zona de transmitere intensă a virusului şi prezenţa simptomelor de infectare a tractului respirator).

Te-ar mai putea interesa și
Cîţu: Vineri vor fi adoptate de Guvern măsurile de relaxare pentru perioada 15 mai – 1 iunie
Cîţu: Vineri vor fi adoptate de Guvern măsurile de relaxare pentru perioada 15 mai – 1 iunie
Premierul Florin Cîţu a anunţat că vineri va avea loc şedinţa de guvern în care va fi adoptată hotărârea pe tema măsurilor de relaxare pentru perioada 15 mai - 1 iunie, dar şi pentru......
IIF: Nivelul datoriei globale a scăzut pentru prima dată în ultimii doi ani și jumătate
IIF: Nivelul datoriei globale a scăzut pentru prima dată în ultimii doi ani și jumătate
Nivelul datoriei mondiale a scăzut în primul trimestru, pentru prima dată în ultimii doi ani şi jumătate, graţie în ...
SpaceX se asociază cu Google pentru furnizarea de servicii de internet de mare viteză prin satelit
SpaceX se asociază cu Google pentru furnizarea de servicii de internet de mare viteză prin satelit
SpaceX, compania de explorare spaţială a lui Elon Musk, a anunţat joi că se va asocia cu Google pentru a furniza servicii ...
Ursus Breweries este primul berar care lansează o băutură de tipul hard seltzer pe piața din România
Ursus Breweries este primul berar care lansează o băutură de tipul hard seltzer pe piața din România
Compania Ursus Breweries a anunțat joi că este primul producător de bere din România care lansează o băutură alcoolică ...