1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Criză de piloţi la companiile aeriene regionale din SUA

Relansarea economiei americane şi boom-ul transportului aerian au provocat o penurie de piloţi la companiile aeriene regionale din SUA, care sunt obligate să anuleze zboruri şi să renunţe la unele legături, informează AFP.

08 mar, 2016 | Agerpres

Problemele cu personalul ar putea afecta şi traficul marilor companii precum United Airlines şi Delta Air Lines care depind de companiile mai mici pentru a deservi zonele rurale şi a aduce pasageri pe marile aeroporturi.

'A devenit o criză la anumiţi transportatori, rezultând în anularea de zboruri şi perturbări serioase', a declarat Patrick Smith, pilot şi creatorul blogului 'Ask the Pilot'.

Potrivit datelor furnizate de Air Line Pilots Association (ALPA), mai mulţi transportatori regionali şi-au redus zborurile cu aproximativ 5% în 2015 iar o serie de mici aeroporturi precum cele din Redding, California, sau Erie, Pennsylvania, sunt cele mai afectate.

Analiştii susţin că există mai mulţi factori care au dus la această penurie de piloţi: salariile scăzute, costul ridicat al cursurilor de pregătire profesională, majorarea orelor de zbor necesare pentru obţinerea unui brevet de pilot precum şi un val de pensionări, aproximativ 18.000 de piloţi urmând să se pensioneze până în 2022. Cu toate acestea, cea mai mare problemă este salariul. Paul Ryder, capitan la ExpressJet Airlines, membră a ALPA, susţine că piloţii companiilor aeriene regionale sunt plătiţi, în medie, cu 27.350 de dolari pe an, comparativ cu 103.390 dolari pe an în cazul piloţilor de la marile companii. Aceasta în condiţiile în care tinerii piloţi trebuie să plătească între 150.000 şi 200.000 de dolari pentru obţinerea unei licenţe.

'Salariile şi condiţiile de muncă la transportatorii regionali sunt foarte proaste. Până în prezent piloţii le acceptau, temporar, aşteptând să se alăture unei mari companii. Nu mai este cazul acum pentru că transportul aerian regional este în plin boom', a explicat Patrick Smith.

În plus, în urmă cu trei ani, autorităţile americane au înăsprit şi condiţiile de formare profesională pentru piloţi, după o serie de accidente, cel mai grav fiind prăbuşirea unui avion Colgan Air în apropiere de Buffalo, New York, care a provocat decesul a 49 de persoane. În consecinţă, în prezent piloţii trebuie să aibă cel puţin 1.500 de ore de zbor, în loc de 250 înainte, pentru a obţine un brevet de pilot pentru avioane de linie.

Aceasta este a doua mare criză pentru piloţi după atentatele din 11 septembrie 2001. Prima astfel de criză s-a rezolvat în mod natural prin recesiunea din 2008, care a atras după sine o scădere a traficului.

Potrivit Boeing, în următorii 20 de ani la nivel mondial va fi nevoie de 558.000 de piloţi, dintre care 95.000 sau 17% din total numai în America de Nord.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO