Criză de recenzori în peste 20 de judeţe. E nevoie de peste 1.300 de oameni care să colecteze informaţiile de la populaţie. Harta locaţiilor în care puteţi fi autorecenzat asistat

Avem deficit de peste 1.300 de recenzori în ţară cu şase zile înainte de încheierea perioadei în care populaţia poate primi vizita recenzorului ca să răspundă la chestionarul de recensământ. În mai multe localităţi din peste 20 de judeţe din ţară nu au ajuns deloc recenzorii fie pentru că au demisionat din cauza volumului mare de muncă şi a remuneraţiei modeste, fie din cauza dificultăţii completării chestionarului de recensământ, arată informaţiile obţinute de Economica.net din zonele afectate. În acest context, Comisia Centrală pentru Recensământ a decis, ca soluţie de avarie, înfiinţarea unor puncte fixe de recenzare în localităţile în care ne confruntăm cu deficit de recenzori. Economica.net vă prezintă harta interactivă a locaţiilor din ţară în care puteţi merge ca să răspundeţi la chestionarul de recensământ, îndrumat de recenzor.
Cristina Şomănescu - lun, 11 iul. 2022, 22:07
Criză de recenzori în peste 20 de judeţe. E nevoie de peste 1.300 de oameni care să colecteze informaţiile de la populaţie. Harta locaţiilor în care puteţi fi autorecenzat asistat

Vă amintim că între 31 mai şi 17 iulie are loc colectarea în teren, prin interviu realizat de recenzor, a datelor de la populaţie privind clădirile și locuințele, pentru care nu s-a realizat autorecenzarea online sau pentru care autorecenzarea online a eşuat.

  • Autorecenzarea a eşuat fie din cauza completării greşite a chestionarului de recensământ, fie din cauza răspunsurilor incomplete la întrebările din chestionar.

Deficit de recenzori în peste 20 de judeţe 

Avem nevoie de peste 1.300 de oameni dispuşi să lucreze ca recenzori în localităţi din peste 20 de judeţe din ţară, reiese din datele INS centralizate la 7 iulie, analizate de Economica.net.

Cea mai mare criză de recenzori se înregistrează în Bucureşti, unde avem deficit de peste 900 de oameni, în Timiş, unde lipsesc peste 80 de recenzori, Ilfov, unde avem nevoie de 60 de recenzori, Braşov şi Cluj, reiese din datele INS, consultate de Economica.net.
Avem, de asemenea, deficit de recenzori în Sibiu, Constanţa, Mureş, Maramureş, Dolj, Arad, Harghita, Hunedoara, Tulcea, Vaslui, arată datele INS, analizate de Economica.net.

Cum am ajuns în această situaţie de criză

Pe de o parte, dificultatea completării chestionarului de recensământ a descurajat o parte dintre oamenii care au vrut să lucreze ca recenzori, reiese din informaţiile primite de Economica.net din unele judeţe care se confruntă cu această criză de personal.

Pe de altă parte, unii dintre ei au demisionat din cauza volumului mare de muncă şi a remuneraţiei demotivante, potrivit surselor Economica.net.

Plata recenzorilor se va face în funcție de numărul de chestionare completate faţă către faţă. Recenzorii sunt plătiţi cu 7 lei per chestionar completat care vizează secțiunea pentru recenzarea persoanei şi cu 3,5 lei per chestionar completat pentru secțiunea pentru recenzarea locuinţei, inclusiv secțiunea pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit.

Pentru oraşele şi comunele izolate sau dispersate teritorial, pentru care distanțele parcurse sunt mai mari și timpul necesar recenzării întregului sector de recensământ crește, recenzorii sunt plătiţi cu 9 lei per chestionar pentru secțiunea pentru recenzarea persoanei şi cu 5 lei pentru secțiunea dedicată recenzării locuinţei, inclusiv secțiunea pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit, spun datele INS, consultate de Economica.net.

Soluţia de avarie găsită de Comisia Centrală pentru Recensământ: oamenii care nu au fost încă vizitaţi de recenzor se pot autorecenza în cadrul primăriilor, dar şi la alte locaţii nominalizate de INS în această hartă. 

Comisia Centrală pentru Recensământ a decis recent înfiinţarea unor puncte fixe în care oamenii se pot recenza cu ajutorul unui recenzor, în localităţile în care avem deficit de recenzori, arată datele obţinute de Economica.net.

INS a publicat recent harta locaţiilor din ţară în care puteţi merge ca să răspundeţi la chestionarul de recensământ, îndrumat de un recenzor.

Harta interactivă realizată de INS poate fi consultată aici.

La fiecare dintre locaţiile nominalizate de INS în harta interactivă va fi disponibil cel puţin un recenzor, 10 ore pe zi, inclusiv sâmbăta şi duminica. Recenzorii aflaţi la aceste locaţii vor ajuta oamenii să răspundă corect la chestionarul de recensământ, reiese din Hotărârea nr. 11 a Comisiei Centrale pentru Recensământ, consultată de Economica.net.

Sursă foto: https://ideascale.com/

Citiţi şi:

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la gazele naturale lichefiate (GNL) ruseşti, inclusiv o interdicţie cu privire......
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...